Witam!Czy jest jakiś sposób na to aby po podłączeniu hero przez usb do komputera była możliwość serfowania po necie z komórki.
jest
wbijasz w ustawienia -> sterowanie bezprzewodowe
tam na sam dol i zaznaczasz udostepianie
najlepiej zrobic to przy kompie podpietym do neta zeby mogl dociagnac potrzebne sterowniki (win7)
ale to mam zrobić na konie?weź dokładnie poinstruuj bo w swoim hero nie mam takiej opcji sterowanie bezprzewodowe?
Wireless & Networks, może być jako sieci zwykłe i bezprzewodowe
no tak i którą dokładnie opcję mam tam zaznaczyć?
Internet Sharing(Share Phone's mobile network with PC)
nie mam takiej opcji w zakładce sieci zwykle i bezprzewodowe:/ o to co tam się znajduje:tryb samolotowy,wi-fi,ustawienia wi-fi,bluetooth,wstawienia bluetooth,,ustawienia sieci vpn,,sieć komórkowa,sieci komórkowe więcej opcji nie ma:/
to az dziwne ja pod tymi wszystkimi w takiej kolejności jak wymieniłeś mam jeszcze ta opcję, może to kwestia ROMu, ale to już lepiej niech się wypowiadają bardziej wtajemniczeni uzytkownicy
obecnie jadę na ROM: BeHero+ v1.2,możliwe że to wina romu
opcja pojawia się dopiero po podłączeniu pod kabel usb i do kompa.
Ale zaraz zaraz ty chcesz serfować w telefonie czy w komputerze ?
chce serfować w telefonie po necie ciągnąc neta z kompa
Bylo walkowane duzo razy, najlatwiej stworzyc acces point na komputerze z win7 i programem connectify o ile Twoja karta wspiera ten tryb, po kablu chyba nie ma bo latwiej i szybciej po wifi
Sent from my HTC Magic using Tapatalk
ale chyba jemu chodzi o to aby mieć neta z PC na Hero a nie odwrotnie... no chyba że się mylę ;p
dokladnie o to mu chodzi. na WM to dzialalo bezproblemowo, na androidzie poki co sie nie da.
(WM laczy sie z automatu z kompem po RNDIS i ustala transmisje IP)
zostaje polaczenie po wifi do kompa.