Skocz do zawartości
Gość S3V3N

Lista modemów 3G działających na GOCLEVER TAB A73

    Rekomendowane odpowiedzi

    Po prosru porażka ztymi modemami E1750C też nie działa. Jestem bardzo zawiedziony, ale już niedługo będzie ICS 4.0, podobno jest bardziej wydajny i szybszy. Jest szansa, że biblioteki do modemów też poprawią.

    Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ttww

    witam

    mam problem z modemem huawei e1750. po podlaczeniu do usb pojawaia sie tylko komunikat "external device out" i tyle. Modem jest ok bo pod win7 sie instaluje i bez problemu nawiazuje polaczenie. Tabled calkiem nowy bez zadnych upgrade softu - modem tez nowy (jakis germanski prepaid). port usb tez sprawny bo nie ma problemu z przeczytaniem danych z pam USB. Calkiem nowy jestem w swiecie adroid wiec jesli to jakas ♥♥♥♥♥♥♥a to dzieki za wyjasnienie i brak szyderstw :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    seba13
    witam

    mam problem z modemem huawei e1750. po podlaczeniu do usb pojawaia sie tylko komunikat "external device out" i tyle.

    Jak pojawia Ci się ikona karty SIM z wykrzyknikiem to musisz w karcie wyłączyć PIN.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Z tego co mi odpisal serwis jest zalecane na kazdym modemie wylaczenie PIN'u

    Wysłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    tasma
    Z tego co mi odpisal serwis jest zalecane na kazdym modemie wylaczenie PIN'u

    PIN wylacza sie dla karty SIM a nie dla modemu! Modem nie posiada PIN'u.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ttww

    dzieki za hinta ale niestety nie pomogl.

    Wczesniej w modemie mialem sima z mojego prepaid'a tez z wylaczonym pin. dzis zakupilem nawet nowy staretr playa z wylaczonym pinem od poczatku i niestety bez zmian. Nadal po podlaczeniu modemu do usb pojawia mi sie komunikat "external devices out"z symbolem karty sim (bez wykrzyknika -jesli jest to jakas roznica w komunikatach). Jedyne co zauwazylem to,ze przy wylaczonym pin dioda na modemien zmienia co chwile kolor z zielonego na niebieski. z wlaczonym pinem swieci tylko na zielono. Pod win jak zlapie polaczenie to swieci naniebiesko caly czas. Czyli wyglada jakby probowal sie gdzies laczyc tylko mu cos nie szlo. Zostawilem go w takim stanie na jakies 10min (myslalem,ze potrzebuje wiecej czasu na nawiazanie polaczenia ale bez zmian - co chwile komunikat external devices out i tyle. Jezeli ktos mialby jeszcze jakis pomysl to z gory dzieki

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ttww
    przywraciałeś ustawiania fabryczne?

    witam. pisalem do serwisu w sprawie "external devices out" przy podlaczeniu huawei e1750 (nie ma pin na karcie sim) i odpowiedzieli, mi zebym przywrocil ustawienia fabryczne. Podlaczalem modem zaraz po tym jak kupilem tablet i skonfigurowalem wi-fi wiec na czuja to nie bardzo mam co przywracac skoro nie dzialalo na starcie. no chyba ze juz kupujac nowy tablet dostaje sie juz z zalozenia zdodyfikowany soft? ktos sie orientuje jak to jest?

    jak sie przywraca ustawienia fabryczne w tym modelu. Jedyne co mi pasuje z poziomu konfiguracji to

    SETTINGS/PRIVACY/FACTORY DATA RESET???

    ktos juz przezyl taka akcje? Jezeli tak to czy na cos trzeba uwazac? i czy rzeczywiscue wywala wszystko co bylo zainstalowane od poczatku?

    i jeszcze jedno. Jak aplikacjie, ktore mam zaistalowane w pam tabletu zrobie "move to sd" to beda do odzyskania po przywroceniu ustawien fabrycznych czy trzeba je od nowa instalowac?

    z gory dzieki za info

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ja robilem, nic ci się nie stanie. Jest to bezpieczna opcja. Przed przywracaniem zrób TB kopie na wszelki wypadek aplikacji zainstalowanych.

    Wysłano z Milestone z użyciem Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ttww

    z E1750 poleglem.

    probowalemjeszcze z E173 i tez porazka.

    Bez problemow poszlo z E160. w jakies 1min zlapal polaczenie i automatycznie ustawil APN - wypas :)

    oczywiscie wszystkie proby z ta sama SIM.

    Na szczescie sporo znajomych ma rozne modemy wiec szybko i bezkosztowo mozna bylo przeprowadzic testy :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x