JarekJankowski
Jak założone hasło do konta Samsung Account może ingerować razem z założonym hasłem ekranu blokady i nie napiszę tu o bezpieczeństwie.
W przeszłości żądanie hasła do konta Google było wymagane w przypadku X razy wprowadzenia błędnego wzoru/kodu PIN/hasła, ale nie zdarzało się to od lat.
- Znajdź moje urządzenie za pomocą Google
- Znajdź mój telefon komórkowy firmy Samsung
Żadne sposób już nie działa, a Samsung niedawno usunął zdalne odblokowanie, a Google nigdy nie był w stanie tego zrobić.
Obecnie jedyną opcją jest przywrócenie ustawień fabrycznych urządzenia, co spowoduje utratę wszystkich danych na urządzeniu.
Aby odblokować urządzenie, będziesz musiał także zalogować się ponownie na konto Google i Samsunga z którego aktualnie jesteś zalogowany na urządzeniu.
Porada:
W przyszłości utwórz kopie zapasowe i zapisz wzór,pin,hasło!
montezuma Telefon twierdził, że wzór który rysuję jest nieprawidłowy choć od dwóch lat rysuję ciągle ten sam.
W takim przypadku nie wolno go dusić na siłę gdyż wbudowane algorytmy próbują Cię zmylić i po każdym rysowaniu wzoru czas jest wydłużany o koleje minuty, godziny. Lekarstwem na to jest zostawić telefon w spokoju na kilka godzin, po tym czasie na 100% go przyjmie. A jeszcze lepszym lekarstwem na to jest ustawienie pin zamiast wzoru 🙂