Telefon trochę zawilgotniał w plecaku. Wtedy jeszcze przycisk dzialal, tak mi sie wydaje. Obecnie telefon nie reaguje na wcisnięcie przycisku. Kiedy wkłądam baterię sam sie uruchamia. Co mam zrobić?
Woda robi swoje. Mozesz go sprobowac przesuszyc, a potem sprobowac, jezeli nie to do wanienki ultradzwiekowej z plytka klawiatury i po sprawie 🙂
dość dziwna sprawa bo do ta malutka płytka z przodu to są dwie sklejone folie z wydrukowanymi ścieżkami ciężko żeby woda temu krzywde zrobiła. Przycisk nie zaśniedział. sprawdziłem.
Ale pytka połączona jest taśmą czy jest na "wcisk " ?
Taśma ma wtyczkę na końcu. wpina się ją do gniazda.
Moze coś na stykach padło ?
Bardzo możliwe, styków nie sprawdziłęm. Jedyne co mogło sie stać to mogły zaśniedzieć. Tak mi się wydaje.
O własnie, glownie chodzilo o wtyczke 🙂 Czesto wlasnie wtyczki sniedzieja 🙂
Matko, jeszcze raz tego klocka rozkręcać :zakrecony:
---------- Post dołączono o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------
Niestety nic z tego
A sprawdz jak masz mozliwosc czy inna sprawna płytka u ciebie zadziała jak masz mozliwos bo moze byc ze cos innego padlo i lipa 😛
Niestety nie mam możliwości. Jest może jakiś myk żeby przerywać rozmowy i blokować telefon w inny sposób niż przyciskiem power??
Tak sie zastanawialem zeby przeportowac na inny klawisz ale to trzeba w romie grzebac 😛
15 s. czekac zeby sie ekran zablokowal jeszcze ujdzie, ale to przerywaniie rozmowy.....
Moze poszukaj jakiegos callera ktory wyswietli na ekranie przyciski odbierz/odrzuc/rozlacz
W laszlo v2 jak ktos dzwoni to sie na ekranie wyswietla accept albo dismiss 😃
@UP
Nie u mnie:P moze temu ze mam starsza wersje;) nie chce sie updatowac xD