Skocz do zawartości
doro928

MMS, Internet 3G, APN - temat zbiorczy

    Rekomendowane odpowiedzi

    Napisano (edytowane)

    Mam problem z odbiorem MMSa a nianowicie nie przychodzi nic opócz wiadomości tekstowej, reszta do pobrania ale jak chcę pobrać to nie ściąga. Próbowałem dwoma programami i jest tak samo. >:(

    EDIT by Lanc:

    Dla wszystkich, którzy mają problem ze skonfigurowaniem APN'ów pod swoją sieć, rozwiązanie znajduje się w tym temacie: http://forum.android.com.pl/f132/mini-mod-ustawienia-wszystkich-polskich-apn-26854/

    Edytowane przez Lanc

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ustaw odpowiednie APNy, i wyłącz bądź odinstaluj wszelkie APNdroidy jak masz. To pomaga na pewno.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dzięki za radę gotrunks ale APN do MMSów mam ustawiony poprawnie, obecnie mam APNdroida ale wcześniej go nie miałem i było tak samo. Dodatkowo po próbie pobrania załącznika mmsa odcina mi dostęp do internetu i muszę wyłączać telefon żeby przywrócić. Dzisiaj wgrali mi nowe oprogramowanie w serwisie bo wcześniej po usunięciu APNów przestał się łączyć z internetem i nic nie pomagało. Mam wersję Androida 1,5, telefon z ERY a działa w Orange. Może po aktualizacji do 2,1 będzie dobrze.:confused

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    3diX

    Szczerze watpie, dzis wgralem Androia 2.1 przez Odina i tez mi mmsy nie dzialaja. Fon tez z Ery, tez siec Orange.Raz mi na 1

    5 kiedys pobralo mmsa ale to tylko raz, potm juz nie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    lalas

    Tez miałem podobne problemy, nie ściągał w ogóle mms-ów, lub ładował odrazu do skrzynki odbiorczej bez żadnej informacji, ustawiałem apn-y wg rad tutaj na forum.

    Po kilku próbach wg tej instrukcji http://forum.android.com.pl/showthread.php?t=217, zaczeło działać prawidłowo. Czyli dostaję info o mms, wyłaczam apndroid i ściągam wiadomość, popróbujcie może w końću się uda :D

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    gore
    Napisano (edytowane)

    telefon jak w opisie z Ery, karta Orange. APNdroid na pokładzie.

    Masz najprawdopodobniej złą konfiguracje APN. Miałem to samo, nie działały mmsy, z apndroidem wyłączony mimo ze konfigurowałem według poleceń na stronie orange. Na forum znalazlem info:

    Nazwa: dowolna

    apn: mms

    proxy: brak

    port: brak

    nazwa usera: mms

    haslo: mms

    serwer: brak

    mmsc: MMS z Internetu – darmowa bramka MMS Orange

    proxy dla wiadomosc: 192.168.006.104

    port mms: 8080

    mcc: 260

    mnc: 03

    typ apn: mms

    typ autoryzacji: none

    Pamiętaj zeby zrobic jeszcze dla Internetu:

    Nazwa: dowolna

    apn: internet

    nazwa użyt: internet

    hasło: internet

    mcc: 260

    mnc: 03

    typ: default / internet (BYLE NIE INTERNET+MMS)

    Reszta brak.

    Zresetuj komórke i będzie działać na pewno!

    Edytowane przez gore

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Reyn23

    A może ma ktoś jakieś dokładne ustawienia dla PLUSA?? Mam podobne problemy...za cholerę nie idzie tego ustawić :( usuwałem APN i Togle data ...zmieniałem ustawienia Apn z forum i cały czas kicha. Raz dostałem MMSa , innym dostałem tylko info o stronie by tam go zobaczyć i podobnie z wysyłaniem....coś tu jest nie tak ....

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Przypomnę, że do odbioru mmsów konieczna jest prawidłowa konfiguracja APN internetu oraz mms, dopiero gdy oby są dobrze skonfigurowane wszystko będzie działać. Najnowsze ustawienia znajdziecie na stronie operatora oraz na tym forum wystarczy poszukać ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Reyn23

    Chodzi o to ze właśnie wszystkie ustawienia mam właśnie z forum....niby wszytko powinno chodzić ok ale jednak. Chyba ze to jakiś bag na nowym sofcie JE1 :( Prosiłbym kogoś kto ma PLUSa o podanie danych APNów i może jakie opcje ma pozaznaczane. Z góry będę wdzięczny i już lecę po piwo :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x