Czy mi sie wydaje, czy cena wyjściowa jest totalnie z tyłka ? 2900zł xD Tendecja wzrostowa:
- Watch 5 PRO LTE - 2349zl w momencie premiery
- Watch 6 Classic LTE - 2499zł w momencie premiery
- Watch 7 Ultra - 2900zł w momencie premiery
A jaka degradacja cenowa, że po roku Watcha 6 Classic LTE można było ostatnio w Orange kupić za 999zł. To cena, za którą można teraz dostać Watcha 5 Pro po dwóch latach od premiery.
Za okolice 2700zł teraz można dostać Garmina Fenix 7 Pro Sapphire Solar albo za dodatkowe 300zł wersje 7x. Ja wiem, że to troche inny target zegarków i inne zastosowanie, ale Samsung tak się kreuje teraz na sportowe smartwache krzycząc o 100 dyscypinach sportów itd. kiedy Fenix bije te zegarki na głowe, a już w ogóle deklasuje w kwestii baterii.
Ultra 7 ma taką samą baterie, jak Watch 5 Pro. Podobno lepszy procesor pod kątem energooszczędności. Ciekawe czy dórowna do Watch 5 Pro pod kątem czasu na baterii. Po pierwszych testach Classica 6 wiedziałem, że nie zamienie swojego 5 Pro. Classic 7 dla mnie za cene 2900zł jest totalnie poza zasięgiem. Póki co ze zdjęc mam też spore obiekcje co do samego wyglądu. Trzeba to obejrzec w sklepie i zobaczyć jak faktycznie wygląda. Szkoda, że Samsung poszedł w te strone. Okrągłe tarcze były zdecydowanie najlepsze.
I teraz ta rozterka - trzymać przez kolejny rok Watcha 5 Pro czy jednak będzie trzeba odejść w strone np. Garmina.