Nic dziwnego że wyglądają podobnie bo niby jak mają wyglądać telefony z przodu aby się wyróżniały skoro niemal cały przód to ekran bez bródek itp jak było lika lat temu?
Pixele tył mają inny, niepowtarzalny moim zdaniem u innych.
Natomiast w moim odczuciu kształt ramek jest podobny do jabłka teraz. Dla mnie to nawet plus bo jest kanciaste ale nie przesadnie tylko lekko ścięte.
Odnośnie płaskiego ekranu to w moim odczuciu wyglądowo jest ok bo jak porównam S22U do S23U żony który jest mniej zaokrąglony to s22 jest na pewno smuklejszy i lepiej leży w ręce. Co nie znaczy że jestem czystym zwolennikiem ekranów typu edge ale płaskich w rozmiarze właśnie do 6,5'.
Do tej pory używałem dachówek w postaci serii Note od wersji 3 po przez Note 5, Note 9, 20 Ultra, przez eski 22U, 23U z przerwami na Folda 2, Folda 5 i obecnie też mam zwykłą S23 jako służbowy.
Powiem szczerze że z czasem człowiek się starzeje i taki nieduży, zgrabny rozmiar naprawdę jest super wygodny na co dzień. Nie trzeba go upychać w kieszeni, zwłaszcza w lato.
Więc taki pixel 9 pro to naprawdę dobra wielkość. Widać też to podobieństwo przy jabłku gdzie to model pro jest jednym najpopularniejszych a nie pro max.
.andy a na samsungu wydajności, szybkości i płynności niczym nie zwiększysz.
I dobrze ponieważ wersje ze snapdragonem nic takiego nie potrzebują, a odczuwalną szybkość owszem zwiększa się po ustawieniu animacji na 0,5 😉
Flagowy Samsung na dotychczasowym exynosie a snapdragonie to naprawdę ogromna różnica na codzień.