Emil92 np taki FB czy jakąkolwiek inną aplikacja dzialajaca w tle przetworzy te same informacje co aplikacja na Androida zużywając 2 lub 3x mniej danych komórkowych.
Źródło, wiarygodne albo będę to traktował jako mit.
Btw, nieumiejętność napisania aplikacji nie znaczy też, że to wina systemu 😉
Emil92 Na dodatek powiadomienia są szybciej wyświetlane na iOS.
Wiesz, że Facebook używa pushy nie?
Druga kwestia, to to co pisałem wcześniej. Nieumiejętność napisania poprawnie aplikacji to wina developera, a nie systemu operacyjnego.
Nie wiem też czy wiesz, ale ogólnie się uważa, że FB na Androidzie jest nieźle skaszanione…znowu to wina developera.
Emil92 Albo zostawiłem włączone obydwa telefony i zezwoliłem na działanie danych komórkowych tylko kilku ( tym samym aplikacjom ) na iOS i Anroidzie. Potem sprawdziłem zużycie energii i zużycie danych komórkowych.
Weź pod uwagę to co napisałem wcześniej. iOS technicznie mocno ogranicza to co może developer zrobić w tle, w Androidzie jest o wiele lepiej i pewnie stąd ta różnica.
Ten test niczego nie udowadnia.
Emil92 Zużycie na iOS 340 MB a na Adroidzie 880 MB. I tak jest z każdą inną aplikacją.
Z ciekawości jak to zbierałeś?
U mnie co prawda mobilna transmisja danych, ale przez kilka dni FB zużył w tle 6.55MB 😎
Tutaj WiFi: (prawie miesiąc)
Wracając jednak do problemu, to autor wyłączając skakanie między 4 a 5G najprawdopodobniej rozwiązał problem.