Testowałem teraz dosyć dokładnie program FormatFactory i muszę przyznać, że program naprawdę spisuje się bardzo dobrze. HouseM masz ode mnie piwo. Wcześniej przetestowałem około 10 innych programów i zawsze albo coś nie działało albo czegoś brakowało. A tutaj jak na razie wszystko działa jak należy.
Testowałem też różne ustawienia kodowania i innych parametrów, aby uzyskać dobre efekty "filmowe" na HTC Desire. Poniżej przedstawiam parametry, przy których plik otwierany za pomocą standardowego odtwarzacza w HTC Desire wygląda naprawdę niesamowicie - wszystko chodzi naprawdę płynnie. Może komuś te parametry się przydadzą. Są to parametry dla wykorzystania natywnej rozdzielczości wyświetlacza HTC Desire.
Przekonwertowałem plik o parametrach:
format: mkv
Rozmiar: 1920,1080
czas trwania: 1h 50m
Rozmiar pliku: 8,7 GB
Bit rate: 9500 Kbps
FPS: 23,976
Na plik o parametrach:
format: mp4 (kodowanie video: AVC H264, kodowanie audio: AAC)
Rozmiar: 800,464
czas trwania: 1h 50m
Rozmiar pliku: 1,0 GB
Bit rate: 1200 Kbps
FPS: 23,976
Audiostream: 48000 Hz
Bit rate: 192 Kb/s
wtopiłem napisy wczytane z dodatkowego pliku txt:
czcionka: ARIAL
wielkość: 3 (3 określa wielkość pomiędzy small i default w programie FormatFactory 2.30, jak dla mnie jest to najlepsza wielkość napisów pasująca do wielkości ekranu Desire)
Konwertowanie na procesorze Intel Core2 Duo E8400 3GHz trawało około 2h, ale efekt naprawdę jest tego warty, oczywiście jak na możliwości wyświetlacza 3,7 cala 🙂