akpol1186 Słuchajcie. Mam takie pytanie. Jak szybko u was gps łapie fixa. U mnie trwa to strasznie długo. Od 3-10min. Chcę się dowiedzieć jak jest u was bo jak u mnie wychodzi tak długo to daję na gwarkę.Pozdrawiam.
bartekc00 dziś właśnie testowałem na capyslide. Włączyłem GPS, iGo, bez połączenia z netem i złapało w ~~minutę
GonzoG1 Wszystko zależy od miejsca w którym jesteś... U mnie od 15-20s do kilku minut. Czasami zdarza się nawet kilkanaście.
Dysan rom g2 ery 5~min na dworze. capyslide- 1 min w pomieszczeniu zaś dwór około 30 sek. behero+ dwór 2 min, w domu nie udało mi się. Jak kolega wyżej, zależy od pogody a dokładnie zachmurzenia 🙂. Teraz mamy dodatkowo pył wulkaniczny( śladowe ilości), miejsca gdzie się znajdjemu, w mieście trudniej. Dodam że mam HERO 🙂
akpol1186 Ja przed chwilą sprawdzałem u siebie to przy ładnej pogodzie około tego co było wyże u mnie.. Pokazuje że ma zasięg tylko dwóch satelit i nic więcej.
oldfield Zainstalujcie gps test z marketu - tam sprawdzicie jak szybko. U mnie pierwsze satelity pojawiają sie po sekundzie od włączenia nadajnika (otwarta przestrzeń). Fix natomiast od 10 do 20 sekund. Android 2.1 SenseEspresso
akpol1186 Po restarcie telefonu złapał mi dość szybko. Do minuty. Całe szczęście bo już myślałem że będę dawał na gwarkę.
Adrianeo1 W budynku prawie nigdy, gdy ładna pogoda do 10 sekund , gdy brzydka to szuka i szuka z 2 minuty no i w samochodzie to tez dosc dlugo ale dlatego ze w samochodzie mam nawigacje wbudowana i ona zakłóca.
akpol1186 Zaczyna mnie denerwować to że jeżeli chcę skorzystać z nawigacji to muszę zrestartować fona. Nie wiem już co mam robić.
Krzysiec Zaczyna mnie denerwować to że jeżeli chcę skorzystać z nawigacji to muszę zrestartować fona. Nie wiem już co mam robić. Powiem krotko: roota 😛
marcimix U mnie przy pierwszym rozruchu romu około 15min. Później po 15sec - 2 min stojąc pod gołym niebem. Jadąc szybkosamochodem około 7min. 😛 Sent from my HTC Magic using Tapatalk
akpol1186 Krzyciec myślisz że root to naprawi?? Ja będę się zastanawiał dopiero jak wyjdzie 2.1 dla rogers.
bartekc00 jak zrobisz roota to zmienisz ROM, co oznacza, że na innym może złapać wcześniej. Na większości pewnie łapie szybciej niż na tym oficjalnym bo nikt nie ma problemu z fixem 😛 Trochę logicznego myślenia 🙂
szyMarek1 Czas łapania fix'a zależy w znacznym stopniu od pogody oraz gęstości budynków/drzew/wzniesień (niewłaściwe skreślić). No i trzeba rozgraniczyć fixa łapanego offline (bez pobierania efemerydów) oraz online, gdzie fix jest łapany po kilku sekundach właściwie niezależnie od innych warunków. A co do samego modułu GPS w Magiku to jest rewelacyjny. Najlepszy z wbudowanych z jakimi miałem do tej pory do czynienia. A korzystam z niego do zabawy w geo(open)caching więc zależy mi na dużych dokładnościach. Dla geo(open)cahera Magic+TrekBuddy+c:geo to to, co tygryski lubią najbardziej 🙂
marcus1212 Ja mam 1.6 z SenseUI i na Sygicu łapie mi fixa ok 1 min, na iGo jakieś 5-10 sek więc myślę że to znakomity wynik(iGo).