akpol1186 0 #1 Napisano 21 Maja 2010 Słuchajcie. Mam takie pytanie. Jak szybko u was gps łapie fixa. U mnie trwa to strasznie długo. Od 3-10min. Chcę się dowiedzieć jak jest u was bo jak u mnie wychodzi tak długo to daję na gwarkę.Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartekc00 3792 #2 Napisano 21 Maja 2010 dziś właśnie testowałem na capyslide. Włączyłem GPS, iGo, bez połączenia z netem i złapało w ~~minutę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GonzoG1 1 #3 Napisano 21 Maja 2010 Wszystko zależy od miejsca w którym jesteś... U mnie od 15-20s do kilku minut. Czasami zdarza się nawet kilkanaście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukpep 0 #4 Napisano 21 Maja 2010 zaleznie od miejsca, pogody Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dysan 0 #5 Napisano 21 Maja 2010 rom g2 ery 5~min na dworze. capyslide- 1 min w pomieszczeniu zaś dwór około 30 sek. behero+ dwór 2 min, w domu nie udało mi się. Jak kolega wyżej, zależy od pogody a dokładnie zachmurzenia . Teraz mamy dodatkowo pył wulkaniczny( śladowe ilości), miejsca gdzie się znajdjemu, w mieście trudniej. Dodam że mam HERO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akpol1186 0 #6 Napisano 22 Maja 2010 Ja przed chwilą sprawdzałem u siebie to przy ładnej pogodzie około tego co było wyże u mnie.. Pokazuje że ma zasięg tylko dwóch satelit i nic więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oldfield 0 #7 Napisano 22 Maja 2010 Zainstalujcie gps test z marketu - tam sprawdzicie jak szybko. U mnie pierwsze satelity pojawiają sie po sekundzie od włączenia nadajnika (otwarta przestrzeń). Fix natomiast od 10 do 20 sekund. Android 2.1 SenseEspresso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr__11 0 #8 Napisano 22 Maja 2010 U mnie lapie w 5-10 sekund w domu (i5700) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akpol1186 0 #9 Napisano 22 Maja 2010 Po restarcie telefonu złapał mi dość szybko. Do minuty. Całe szczęście bo już myślałem że będę dawał na gwarkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianeo1 0 #10 Napisano 22 Maja 2010 W budynku prawie nigdy, gdy ładna pogoda do 10 sekund , gdy brzydka to szuka i szuka z 2 minuty no i w samochodzie to tez dosc dlugo ale dlatego ze w samochodzie mam nawigacje wbudowana i ona zakłóca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach