fish13 Witam, Ostatnio kupiłem kabel mini jack- mini jack by podłączyć mojego HTC Desire z radiem samochodowym, lecz wystąpił pewien problem, gdyż ten mini jack od htc ma "trzy czarne paski" przy łączeniu, a mój nowy kabel ma tylko 2. (nie wiem jak to fachowo się nazywa). Czy znajdę do tego odpowiednią przejśćiówkę czy muszę kupić nowy kabel (tylko z tego co zauważyłem są te minii jacki z 2 paskami). Z góry dzięki za pomoc 😉
Daedric mono i stereo? chociaż przy stereo są chyba 2... wiec może trzeci oddzielać połączenie obsługujące przyciski na kablu... jeżeli dobrze się domyślam:) jeżeli słuchawki jakieś inne z taką samą ilością "pasków" jak zakupiony kabel będą działać to nie powinno być problemów...
feder Musisz kupić nowy kabel minijack stereo. Obecnie masz mono, w kablu idą tylko 2 żyły: masa i sygnał. W stereo masz jeszcze jeden przewód, razem są trzy: Masa, Kanał lewy, Kanał prawy. Sent from my HTC Desire using Tapatalk
ethan feder nie wprowadzaj w błąd (dwa czarne paski separują 3 żyły) 😉 fish13 dobry masz kabel będzie działał
krzysztof737 ta wtyczka ma wiecej złączy ponieważ jedno dodatkowe służy do obsługi przycisków na kablu, natomiast zwykły kabel też działa w takich przypadkach
fish13 Udało mi się prawidłowo podłączyć ten kabel, po prostu uruchomiłem ponownie komórkę i załapało, tylko że teraz mam jeszcze inny problem, bo gdy zaczynam odtwarzać muzykę to pierwszy utwór odtwarza kilka sekund, później przeskakuje do kolejnego utworu też odtwarza kilka sekund i tak dalej, po prostu komórka zaczyna mi "świrować".
jimmyd844 Taki tryb "odtwarzania po parę sekund" to chyba się nazywał "intro" 😉 Może masz tak ustawione w odtwarzaczu i słuchawki nie mają nic do tego?
fish13 Nie, sprawdzilem nie mam czegos takiego wlaczonego. Na sluchawkach oryginalnych nie mam zadnego problemu, natomiast z tym kablem sa, nie wiem dlaczego.
actianek Co do tych 3 pasków to myślę że chodzi tu o mikrofon który masz w standardowych słuchawkach, a którego nie ma w tych które kupiles