[ame]
umiescilem filmik jak wyglada usterka..
czy to wina ktorejs tasmy .?
<baggus>Poprawa tematu, teraz to dużo więcej mówi.
Tak,wina tasmy
czy to ta .? i gdzies mozna znalesc poradnik jak ja wymienic.?
http://www.allegro.pl/item1040740849_tasma_htc_dream_a71xx_g1_f_vat_gwarancja.html
najpierw rozkręc i sprawdz. Może po prostu sie poluzowała i trzeba ją dopiąć. A tak kupisz taśme i okaże sie zbędna. Ktoś już miał tu identyczny problem. poszukaj
wydaje mi sie ze w tym miejscu jest przerwana mozliwe ze cos wkieszeni mi tam wpadlo i jak wyjolem otwozylem klapke sowak mogl docisnac i przerwac..
a jakis tutek do rozbierania.?
Nie moglo Ci tam nic wpasc bo jak jest zakmnieta klapka to jak?
słuchajcie ustaaerka sie pogorszyla tak ze wogole jjzu nie dizall ekran tylko sie podswietlal..
kupilem tasme i wymienilem i nic nie pomoglo ;[ dale j tylko podswietla..
A sprawdź gniazdo gdzie podpina się taśmę , ja kiedyś jak zmieniałem płytkę klawiatury to do jednego z gniazd podeszła mi tasiemka która przyklejają taśmę i telefon mi pięknie świrował a po jej wyciągnięciu wszystko minęło ( ale ładnie się o denerwowałem nim na to wpadłem ).
tylko ze ja te tasmiemki pozdjemowqalem wsyztskie..
Rozumiem one nie są potrzebne jakoś strasznie, chciałem tylko byś zwrócił uwagę czy nie ma czegoś w gniazdach, może zaśniedziałe styki są gdzieś oglądnij dokładniej a jak nie to serwis tyle ze już masz po gwarancji skoro go sam rozkręcałeś.
a czy te srebrne 2 tasiemki sa potrzebne .? bo ja je zerwalem i wyzucilem..łacza tasme z plyta g.
moze to byc wina tego .?
czym mozna je zastapic .?
i wyglada na to ze 1 i ostatnia sciezka tasmy od lcd jest przerwana
co myslicie .?
Co do tych tasiemek to one raczej nie powodują że ekran nie działa, a co do przerwania to powiem szczerze nie dostrzegam tam niczego przerwanego