kurczaknz [ame][/ame] umiescilem filmik jak wyglada usterka.. czy to wina ktorejs tasmy .? <baggus>Poprawa tematu, teraz to dużo więcej mówi.
kurczaknz czy to ta .? i gdzies mozna znalesc poradnik jak ja wymienic.? http://www.allegro.pl/item1040740849_tasma_htc_dream_a71xx_g1_f_vat_gwarancja.html
kowal_001 najpierw rozkręc i sprawdz. Może po prostu sie poluzowała i trzeba ją dopiąć. A tak kupisz taśme i okaże sie zbędna. Ktoś już miał tu identyczny problem. poszukaj
kurczaknz wydaje mi sie ze w tym miejscu jest przerwana mozliwe ze cos wkieszeni mi tam wpadlo i jak wyjolem otwozylem klapke sowak mogl docisnac i przerwac.. a jakis tutek do rozbierania.?
kurczaknz słuchajcie ustaaerka sie pogorszyla tak ze wogole jjzu nie dizall ekran tylko sie podswietlal.. kupilem tasme i wymienilem i nic nie pomoglo ;[ dale j tylko podswietla..
zabka35i A sprawdź gniazdo gdzie podpina się taśmę , ja kiedyś jak zmieniałem płytkę klawiatury to do jednego z gniazd podeszła mi tasiemka która przyklejają taśmę i telefon mi pięknie świrował a po jej wyciągnięciu wszystko minęło ( ale ładnie się o denerwowałem nim na to wpadłem ).
zabka35i Rozumiem one nie są potrzebne jakoś strasznie, chciałem tylko byś zwrócił uwagę czy nie ma czegoś w gniazdach, może zaśniedziałe styki są gdzieś oglądnij dokładniej a jak nie to serwis tyle ze już masz po gwarancji skoro go sam rozkręcałeś.
kurczaknz a czy te srebrne 2 tasiemki sa potrzebne .? bo ja je zerwalem i wyzucilem..łacza tasme z plyta g. moze to byc wina tego .? czym mozna je zastapic .? i wyglada na to ze 1 i ostatnia sciezka tasmy od lcd jest przerwana co myslicie .?
zabka35i Co do tych tasiemek to one raczej nie powodują że ekran nie działa, a co do przerwania to powiem szczerze nie dostrzegam tam niczego przerwanego