Skocz do zawartości
bombi264

Problem z ustawieniem WiFi

    Rekomendowane odpowiedzi

    Napisano (edytowane)

    Witam. Mam internet do kompa przez kabel. Podłączony do kompa Access Point, który wysyła sygnał do G1. G1 pobiera IP ładnie, podłącza się ale nie ma internetu.. Moje ustawienia:

    AP:

    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d6c0ac60a0e126bc.html

    Połączenie kompa z AP:

    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f8c0a659e7d2b71f.html

    Co mam wpisać w tel. żeby to działało? Chyba że tutaj coś jest nie tak?

    Edytowane przez Bombi

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    wrzuciłeś obrazki takie, że nic nie widać ;)

    nic nie powienieneś wpisywać oprócz klucza w G1 i dodanie ewentualnie MAC adresu do routera (o ile masz filtracje włączona). Chociaz jak masz IP?

    niestety nic nie widać na screenach. napisz jeszcze jakie ustawienia masz w G1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Obrazki poprawione. W G1 mam na auto wszystko, próbowałem też statyczne ustawiać ale nie wiem jakie wpisać.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    wpisz: IP Address: 192.168.1.110

    Gateway: 192.168.1.1

    Netmask: 255.255.255.0

    DNS1: 192.168.1.1

    powinno działać. W sumie to łatwiej w AP włączyć DHCP, bo tereaz podłączenie do innej sieci znowu będzie wymagać wpisania innych danych ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    Mam włączone DHCP przecież, tyle że net nie działa, więc wnioskuję że trzeba ręcznie ustawić w G1. Brama taka sama jak DNS?

    Wpisałem te ustawienia i nic się nie zmieniło. Inne pomysły?

    Edytowane przez Bombi

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @UP

    Ja bym jednak sprawdzil czy router kompatybilny z G1;]

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    Nie ma nigdzie go w spisie.. Gigabyte AP01G jakby to pomogło. Jakieś pomysły?

    Ew. da się jakoś sprawdzić czy do G1 jakieś pakiety dochodzą?

    Edytowane przez Bombi

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Wszystko fajnie... Ale wszyscy chyba zapomnieliście o czymś takim, jak udostępnienie połączenia internetowego... Bez tego możesz mieć podłączonych i 100 AP do komputera, a i tak na żadnym nie będzie internetu. Jest to w ustawieniach połączenia internetowego, zakładka zaawansowane.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x