Witam,
mam Magica od pewnego czasu, któego już zdążyłem zbrickować, ale szczęśliwie serwis wymienił płytę i działa.
Ale od tego momentu mam czasem małe problemy.
Zainstalowałem najnowszego stabilnego CM 5.0.7 i chciałem użyć telefonu jako "modemu". Do tej pory (starsze wydania CM) działało to tak, że po uaktywnieniu opcji w ustawieniach telefon widać było jako kartę sieciową i jedyne co trzeba było zrobić to uruchomić kolejne połączenie sieciowe i cieszyć się internetem z komórki.
Ale teraz podczas tej operacji okazało się, że komputer nie rozpoznaje urządzenia.
W momencie kiedy telefon jest podpięty do kompa bez opcji, to adb działa!, wszystko hula. Udostępnianie karty SD działa, ale kiedy odpalę internet tethering urządzenie staje się nierozpoznawalne dla mojego Windows XP. Windows znajduje mi jedynie Android Phone i zostawia to jako urządzenie nierozpoznane. Instalacja sterowników z lokalizacji w SDK, bądź z lokalizacji, gdzie instalują się drivery w program files razem z htc sync.
Instalowałem HTC sync .25 lub .33, z polskiej strony, oraz ten dla Rogersa ze strony kanadyjskiej.
Przeglądałem też pliki android_usb.inf zawierające spis urządzeń i tam mojego nie znalazłem. Identyfikator mojego nierozpoznawalnego MAGICa to
USB\VID_0bb4&PID_0ffc\MB011kf05024
w pliku inf znalzałem urządzenia do
USB\VID_0bb4&PID_0ee, ale już _0ff nie ma.
Spotkał się już ktoś z Was z takim problemem? Albo ma jakieś rady?
Może jest jakaś paczka sterowników, której nie zassałem a warto spróbować?
----
Podbijam, może ktoś jednak będzie wiedział jak to ugryźć, albo pomoże linkiem.
Zmiany od tego czasu są takie, że: Mam CM 5.0.8 Stable Release.