@irhabi Chyba dokładnie opisałem jak schodzi bateria i średnio inteligentny człowiek zrozumie. API motoroli nie pozwala na dokładniejsze wyświetlenie stanu baterii przynajmniej w obecnej wersji, ale znam markę od dawna i nie liczyłbym zbytnio, że coś w tej kwestii się zmieni- oni po pierwsze uważają, że to wystarczy i że dokładniej i tak nie da się zobrazować poziomu naładowania baterii, bo odczyty będą mało wiarygodne.
Nowe g1 trzymało mi dłużej niż nowa MM g1 2-3 dni ze wskazaniem na pełne 2, a MM ma problem, żeby na drugi dzień dotrwać do wieczora, gdzie hero przy dokładnie takim samym użytkowaniu trzyma mi 3-4 dni pod warunkiem, że co 2-3 tygodnie robie mu wipe battery stats. Bo jak miesiąc nie zrobie wipe to wydajność baterii spada do 2 dni.
Wracając do wad, to podczas podłączenia MM do prądu dotyk zaczyna wariować, jednak jak telefon jest niepodpięty, to działa bardzo sprawnie i nie ma problemów z gubieniem się wielodotyku przy przecinających się liniach jak np w nexusie. Poza tym ekranowi nie da się nic zarzucić. Chociaż niektórzy zaraz powiedzą, że jest nieczytelny w słońcu, jednak jak dla mnie zachowuje się lepiej niż te amoledy.
Fakt faktem, że szkoda, że nie ma fizycznych klawiszy inicjacji i kończenia połączenia, ale niestety teraz taki trend jest 🙁
Lepsza 4-rzędowa niż 3- rzędowa jak w co poniektórych urządzeniach nie wskazując palcem i to akurat jest najmniejszą wadą tej klawiatury. Ja bym się skoncentrował bardziej na przesunięciu klawiatury, odstępach i wielkości klawiszy.
Na koniec jeszcze można wspomnieć o sliderze, który po tygodniu zaczyna łapać delikatne luzy, jednak to jest normalne przy tego typu urządzeniach. Mechanizm jeszcze trochę się wyrobi i potem już tak zostanie na długi czas. Motorola słynie z klapkowców, w których występują te same problemy co w sliderach, a trwałość produkowanych przez nich klapek jest nienaganna, więc nie mam obaw o trwałość konstrukcji.