Niezle 😉 Ja odpukac na poczte nie moge narzekac .
A zeby otworzyc paczke , to chyba musi byc zgoda nadawcy. On musi jakos zaznaczyc taka opcje , co chyba kosztuje 5 zl - widze przez mgle , bo czytalem o tym pare ladnych lat temu 😉 Watpie zeby sie cos zmienilo , bo od tak sobie paczki nie mozna otwierac.
I to ma sens , nadawca dodaje opcje , ze odbiroca bedzie otwieral paczke ,co kosztuje , a jak odbierasz paczke, to listonosz/kurier stoi obok i jak cos nie pasuje , pisze sie protkol i bierze paczke z powrotem.
I ze str kurierow wiem , ze takie paczki nie sa przez nich chetnie brane ani dostarczane , bo traca czas na chacie klienta .Ludzie sa rozni i jeden otwiera , spojrzy i ok nara , a drugi zacznie ogladac ,sprawdzac, macac , podlaczac , jak cos nie pasuje , to chwila szybki kontakt do sprzedawcy , bo moze cos zle robie , a kolo stoi i czeka , a w tym czasie moglby objechac 5 innych.
Z takich szybkich rad , to moze warto poszukac telefonu ze swoich okolic i odbior osobisty . Ja po smarta Asusa jechalem do Konina z Poznania - cos okolo 100 km 😉 Na paliwie stracilem 50zl , czyli o jakies 30zl wiecej niz za przesylke , ale tel mialem w rece po godzinie , bez czekania i na miejscu wszystko sobie sprawdzilem
Na allegro nie zawsze jest tanio i najtaniej , sprzedawcy to wykorzystuja i czesto -w sumie coraz czesciej jest drozej niz w sklepie czy jakims sklepie internetowym. Skapiec , ceneo - warto spr gdzie najtaniej i porownac z allegro . Na ceneo mozna przeczytac opinie nt danego sklepu.
HTC Legend w sklepie byl za 1799zl ,a euro rtv agd mial promocje zamawiajac go przez neta , zaplacilem 1569zl i odbior w sklepie przez siebie wyznaczonym.
A co do poczty , to warto podac jakas mala wartosc paczki , kosztuje grosze , ale poczta taka paczke traktuje jak oko w glowie i nie ma szans zeby sie cos z tym stalo . Wartosc chociazby 100zl, oni beda tego juz pilnowac byle nie placic tych 100zl w razie W 😉