Większość idzie do działu download i widzi coś do pobrania, pobierają i nie działa, więc pytają się dlaczego.
Tedy moderator musi odciąć to pytanie, utworzyć temat w dyskusjach. Użytkownik wchodzi do downloadu i widzi, że jego wypowiedzi już nie ma... Zadaje pytanie drugi raz, albo szuka innego forum.
Tutaj traktujesz użytkowników jak idiotów.
Ty rozumiem idziesz do sklepu oglądasz go, wychodzisz i idziesz do innego sklepu i prowadzisz dyskusję na temat tego telewizora. Mówiąc stoi w drugim rzędzie półek, trzeci od prawej na pierwszej półce od góry, taki z ciemną obudową. Jak sądzisz czy ten model ma PIP z dwóch niezależnych źródeł HDMI?
Ty rozumiem, jak już porozmawiasz na temat telewizora nie czytasz na jego temat informacji w internecie, bo wolisz jak Ci wszystko Pan w sklepie opowie.
Temat zaczyna robić się bez sensu, bo schodzimy już z forum do działu RTV przy drugim rzędzie półek.
Skąd mamy wiedzieć która dyskusja dotyczy jakiej wersji programu? Przecież często jest tak, że każda wersja wnosi nowe rzeczy, jedne działają lepiej inne wcale
A jak będziesz miał wszystko razem, to będziesz to wiedział ?
- Mam problem z aplikacją, bo mi nie działa. POMUSZCZIE
I co, patrzyasz na date dodana ? Równie dobrze, daty możesz porównać z działem download. Druga sprawa, logiczne jest, że im świeższe komentarze, tym bardziej prawdopodobne, że dyskusja dotyczy np. wersji 10.5, a nie wersji 0.11.
Trzecia sprawa. Tematy, zazwyczaj z którymi się spotkałem wyglądały tak:
- Mam wersję xyz i u mnie coś nie działa.
Gdzie tu masz niejasność co do wersji ?