kriss27 Witam. Jak zmienić e-mail w Android Market i GMail? I czy mogę to zrobić przez Wi-Fi, bo nie mam akurat kasy na koncie, a mam internet bezprzewodowy? =) @edit: LG GT540 Swift 😉
wneq jasne że mozesz ;] wejdz w ustawienia , pozniej konta i synchronizacja i tam powinienes miec Twoje konto , nacisnij , przytrzymaj i usun 😉
kriss27 W ustawieniach nie ma takiego czegoś jak "Konta i synchronizacja". Jest tylko: -Opcje bezprzewodowe -Ustawienia połączeń -Dźwięk i wyświetlacz -Synchronizacja danych -Aplikacje -Karta SD i pamięć telefonu -Data i czas -Regionalne i język -Szukaj -Ułatwienia dostępu -Synteza mowy -Informacje o telefonie @edit: Pomoże ktoś? ;f
kriss27 Synchronizacja danych: -Dane w tle (do zaznaczenia) -Autosynchronizacja (do zaznaczenia) -Gmail (żeby odebrać pocztę) -Kalendarz (synchronizacja) -Kontakty (synchronizacja) @edit: LOL, koleś w salonie Orange też nie wie jak e-mail zmienić! :X
Gardner To jest fragment, który znalazłem dzięki Google: OK, so this is is what worked for me. Again, this is a Vodafone UK HTC Magic, Android 1.5. Change Google Account... Settings > Applications > Manage Applications Clear data for: Google Apps Google Mail Google Mail Storage Reboot phone. Launch Google Talk. It closes itself right away first launch, so launch it again. Now it runs the Setup Wizard. Sign in with your new Google account. Google Talk will then log in. Gmail and Calendar will begin to sync in the background. Go in to Contacts > Edit Sync Groups, choose the groups you want to sync. These will then sync down too. All done. Czy to zadziała na twoim Andku? Nie wiem, ale chyba można spróbować.
kriss27 O co chodzi z tym poniżej Reboot phone? Nie rozumiem jak tego reboota zrobić i to poniżej. I czy tracisię przez to gwarancję?
Gardner No reboot... uruchamiasz ponownie, czyli wyłączasz i włączasz. A gwarancję to tracisz jak mieszasz w systemie typu uprawnienia roota, albo instalujesz inne, nieoficjalne ROMy, a to jest tylko wyczyszczenie cache programów.
zezol 4 pierwsze posty z rozwiazaniem dla wersji 2.1 😉 On ma GT540 ktory ma (poki co) 1.6. Nastepnym razem patrzcie na wersje androida 😉
kriss27 Launch Google Talk. It closes itself right away first launch, so launch it again. Now it runs the Setup Wizard. Sign in with your new Google account. Google Talk will then log in. Gmail and Calendar will begin to sync in the background. Go in to Contacts > Edit Sync Groups, choose the groups you want to sync. These will then sync down too. All done. Może to ktoś dokładnie opisać? Robię nowe konto tak jak na początku, gdy kupiłem telefon?
Gardner Może język angielski jest problemem, ale naprawdę... Uruchom Google Talk. Zamknie się chwilę po uruchomieniu, więc uruchom go ponownie. Teraz uruchomi się kreator konfiguracji (instalacji czy czego tam, w każdym razie tam gdzie wpisujesz konto). Zaloguj się z nowym kontem Google. Google Talk teraz się zaloguje. Gmail i Kalendarz zaczną się synchronizować w tle. Idź do Kontakty -> Edytuj synchronizacje grup, wybierz grupy do synchronizacji. Te także zostaną zsynchronizowane. Gotowe
kriss27 Nie o to chodzi, bo zanim zacznę to chciałbym wiedzieć dokładnie, żebym potem bez Marketu nie został... Co to jest Google Talk? I o co chodzi z tym: Idź do Kontakty -> Edytuj synchronizacje grup, wybierz grupy do synchronizacji. Te także zostaną zsynchronizowane.
Gardner Google Talk - http://pl.wikipedia.org/wiki/Google_Talk Co do tego drugiego to chodzi o to, że do kontaktów telefonu zostaną dodane kontakty z konta Google (czyt. adresy e-mail itp, które masz np. w Gmailu)
Takahiro Mam problem. Dziś kupiłem LG GT540 i chciałem wejść na Android Market, jednak był tam email poprzedniego właściciela i tu mam pytanie - Jak zmienić go na mój?
lew487 W ustawieniach mozna dodac konto google i tam poprobuj a jesli to nie pomoze to zrob wipe Sent from my Milestone using Tapatalk
PaRaGaS Bzdura, wystarczy wejść w ustawienia synchronizacji, usunąć jedno konto i dodać drugie. A wipe swoją drogą można zrobić, skoro telefon jest używany, to zresetowanie do fabryki może być przydatne.
wilku_pl Witajcie:) stworzyłem konto na gmailu a poźniej dodałem swoje konto z o2.pl i chciałbym te z o2.pl usunąć ale nie wiem czy tylko jest jedyne wyjscie by przwrócić ustawienia fabryczne,ale wtedy wszystko mi usunie,gry itp itd?? Jeśli pisze nie w tym temacie to sorki:) pozdro:)
Shenson Wejdź w Ustawienia -> Konta i synchronizacja i zobacz czy masz tam zapisane to konto. Jeśli tak to klikasz na nie i na dole powinien być przycisk Usuń Konto.