junior49 Witam Posiadam G1 w ver 1.5 Niemoge zrobic screenu wiec zrobilem zdjecie prosze Wiec tak mam tego bootloadera ( power + camera ) ze są androidtki i w sumie tyle wiem robię tak jest opisane na androidowym wiki ale cały czas nie działa Prosił bym kogoś o pomoc O poświecenie czasu na wytłumaczenie i pomoc w zrobieniu roota
nerkin Jako, że masz wersję 1.5 to root w tym wypadku jest wręcz banalny:) Robiłeś metodą Goldcard, czy one-click? Bo dla Twojego softu wystarczy metoda one click, która jest tutaj: http://wiki.android.com.pl/wiki/ROOT_dla_HTC_G1_-_one_click
nerkin To zależy jakiego. Zaraz po roocie na pewno nie będziesz mógł wgrywać bardziej rozbudowanych romów, bo do tego trzeba modyfikowanego SPL - np Haykuro. (poradnik do zmiany SPL jest w dziale romów napisany przez Kowala. Polecam. Ale to później:) ). Na początek wgraj sobie coś prostego (np BonsaI, który nie wymaga modyfikowanego SPLa) a potem baw się w dalsze modyfikacje, jak nieco poznasz telefon:) Tak ja bym radził🙂
junior49 Mam problem z ta metoda sciagnolem ten program do recovery ale on nie chce sie zainstalowac na telefonie ;/ podaj mi gg nie będziemy brudzić forum
kowal_001 on juz ma spl zmieniony. Napisz wszytsko co masz w bootloaderze. Bo Wtedy przez fastboot wgrasz recovery i juz 🙂