Jest to mój pierwszy post na tym forum, dla tego na wstępie chciałem gorąco powitać wszystkich użytkowników forum Android.
Kilka dni temu stałem się posiadaczem telefonu LG GT540 z Androidem w wersji 1.6.
Jest to moja pierwsza słuchawka z tym systemem, a także pierwsza dotykowa, co za tym idzie od razu pojawiły mi się w głowie setki pytań, na część z nich znalazłem odpowiedzi, część rozwiązałem sam ale sporo pozostało, wiec czas zapytać obeznanych z tematem userów.
1. Chciałbym zablokować wszystkie możliwości połączenia z internetem poza Wifi. Czy da się to zrobić z poziomu telefonu czy potrzebny jest jakiś dodatkowy soft ?
2. Wgrałem sobie NDrive i ze zdziwieniem stwierdziłem że wszystkie "ikonki" z programu mam teraz widoczne w galerii zdjęć i wcale mi się ten stan nie podoba.
3. Jaki odtwarzacz polecacie ? Ten standardowy nie dość że nie ma żadnych opcji to jeszcze przeszukuje całą kartę pamięci i wszystkie utwory wyświetla wymieszane w jednym miejscu.
4. Czy jest możliwość zmiany aplikacji do SMS'ów ? W poprzednim telefonie miałem katalogi: odebrane, wysłane, zapisane, robocze itp, obecnie wszystkie wiadomości znajdują się w jednym "katalogu" co wprowadza spory bałagan.
Pozdrawiam.
CMS