Na wstępie chciałem się przywitać bo jestem tutaj nowy. Swoją przygodę z Androidem zacząłem kilka tygodni temu. Najpierw stałem się posiadaczem HTC Desire brandowanego przez ERA z wersją 2.1. Udało mi się rozwiązać większość problemów i nauczony doświadczeniem dla żony kupiłem telefon niebrandowany z polskiej dystrybucji HTC. O wyborze zadecydowało m.in. to, że nie chce rootować telefonu i zależy mi na szybkiej aktualizacji do Froyo. Drugi telefon z Androidem (również HTC Desire) kupiłem w Euro RTV. Po włączeniu okazało się, że fabrycznie ma już Froyo.
Szybko przeniosłem kontakty z Noki i chciałem je domyślnie sortować wg klucza nazwisko/imię. Zacząłem szukać opcji za to odpowiedzialnej (we Froyo taka opcja była reklamowana jako jedna z nowości). Niestety nie udało mi się jej znaleźć, a wszystkie instrukcje dostępne w sieci opisują jakieś ustawienia, których nie ma w moim HTC Desire z fabrycznym Froyo.
Opisy mówią o tym, że:
- należy wejść do kontaktów,
- nacisnąć Menu,
- z listy wybrać opcje wyświetlania i wprowadzić odpowiednie zmiany,
W związku z powyższym pytanie o to co robię źle i dlaczego nie umiem znaleźć tej opcji.
PS
W temacie sortowania kontaktów nie interesuje mnie:
- wygodne wyszukiwanie kontaktów,
- instalacja Dialer One,
- ręczna edycja książki adresowej i zamiana miejscami imienia z nazwiskiem,
Bartek