Witam, orientuje się ktoś gdzie można zakupić szybkę do wyświetlacza HTC magic? Ekran sprawny, dotyk sprawny. Jedynie potłuczona wierzchnia szybka (czyli spełniła swoją rolę w 100% 🙂 ). Nie powinno mieć specjalnie znaczenia jakie szybki użyję, byle by pasowała wymiarami i była wystarczająco cienka, żeby digitizer łapał sygnał. Wszelkie info mile widziane.
Ta tzw szybka to własnie digitizer (dotyk) ... Działa dlatego ze jest pojemnosciowy i cos tam jeszcze przewodzi ...
Wiem, że były dostępne na Allegro oraz eBay. Ceny różne: od 100-150zł (niby nowe, ale bardzo wątpliwej jakości), do ok 100 Euro (oryginalne HTC).
Rozwiązaniem może być również kupienie uszkodzonego telefonu na części, ale to już trzeba dokładnie sprawdzać, co w takim uszkodzone.
A to mnie zaskoczyliście. I nie ma na digitizerze żadnego szkiełka? Bo telefon śmiga od ponad miesiąca bez zająknięcia. Jest na allegro jedna aukcja link . Nada się? Czy raczej chłam? :confused
Jest też druga aukcja - piszą że oryginał - kliknij
na al...o dostaniesz i będzie działać jak org. poszukaj bo całkiem niedawno człowiek jakiś sprzedawał po 90zł może znowu wystawi 🙂 niby dotyk dotykowi nie równy ale są wykonywane przeważnie w tej samej fabryce w shenzen 🙂 tylko jedne mają naklejkę "oryginał" a inne nie. ja używam takiej szyby za 90zł właśnie i od 2 m-cy nie zauważyłem różnicy żadnej 🙂