celon Witam, jestem posiadaczem htc g1 z androidem niestety nie pamietam jaka wersja, napewno nie podstawa. Pare dni temu wlaczyl mi sie zestaw sluchawkowy i za nic nie wiem jak go wylaczyc. Mam obrazek sluchawek w prawym gornym rogu. GDzie moge go wylaczyc? Nie wiem czy jest to zestaw sluchawkowy czy co kolwiek. Jest ikonka słuchawek z mikrofonem kolo ikonki 3g i stanu bateri pop rawej stronie u gory. Sprawa jest bardzo pilna. Prosze o jak najszybsza pomoc.
draffter OK, ale jak odtwarza dzwiek? czy jak rozmawiasz to masz normalnie dzwieki przez telefon czy nie slyszysz rozmówcy? Próbowałes restartować telefon?
celon Nie moge rozmawiać. Zestaw zgubiłem a nic nie słysze ani nikt mnie. Restart nic nie pomaga. Problem sie zmienił. Po nocnym wylaczeniu telefonu. Po odpaleniu ikonka sluchawek zniknela ale dzwieku dalej nie ma. Nic nie widze by bylo zmutowane. Zadnego dzwieku nie slychac.
draffter W trakcie rozmowy jak klikniesz w menu możesz wyłączyć bluetooth/słuchawki (czyli zestaw). Wtedy powienieś słyszeć rozmówcę. Może po takim zabiegu zauważy, że nie masz zestawu. Jak nie - to polecam WIPE.
celon Nie ma nic tkaiego do wyboru. Sluchawki znowu sie pojawily po resecie ustawien. poprostu nie slychac dzwieku ani nikt mnie nie slyszy. Nie wiem co robic. Czym jest WIPE?
draffter Jak naciśniesz menu w trakcie rozmowy podjedzie w góre "ekranik". Tam masz bluetooth, głośnik, cośtam jeszcze. WIPE natomiast to przywrócenie ustawień fabrycznych - które skasuje calkowicie wszystkie ustawienia, dane i aplikacje jakie posiadasz na telefonie, więc warto wykonać backup. Jak natomiast to zrobić - poszukaj na forum.
celon Ok, zrobiłem WIPE, dalej są sluchawki... Nagle przestał działać pare dni temu. Da sie cos jeszcze zrobic?
iRymster A może wejście słuchawkowe zostało uszkodzone (w jakiś bliżej nieokreślony sposób?). Taka moja propozycja... Jeśli masz gwarkę, to serwis...
celon Czy jezeli zostal zrootowany i inny soft jest to gwarancja dalej jest wazna? Nie mam pojecia co sie stało. Poprostu nie mam.
iRymster Ja się nie wcinam więc odeślę do tematu w którym może Ci coś wyjaśnią Forum po zmianach, link nie działa
ezekiell0 Mialem podobny problem. Probowalem wszystkiego, jednak w moim przypadku (uzywalem ADWLauncherEX) wystarczyla zmiana ekranu glownego na systemowy, wlozenie i wyjecie jakichkolwiek sluchawek, a ikonka obok 3G zniknela:) oczywiscie pozniej ponowniej mozna przesiasc sie na launcher. mam nadzieje, ze pomoglem tym ktorzy jak ja natrafili tylko na ten watek dotyczacy takiego problemu:)