macher Witam. Czy byłby ktoś chętny na takie cudo? http://www.decalgirl.com/browse.cfm/2,330.htm Zwykła przesylka 10$ UPS 40$ Jak by zebrała się większa ekipa to można by zamówić UPS-em.
baggus Chyba sobie to zamówie dzisiaj, ale zwykłą paczką. 40$ to przesada. Zamawiasz macher ze mną? Jak tak to się odezwij na gg 5367847. Wychodzi 42zł z wysyłką odemnie do Ciebie.
Powuyo a w polskich "skórkowniach" nie ma jeszcze na g1 ? bo Polskie firmy też oferują coś takiego. Edit. Można zamówić naklejkę ze swojej grafiki ;> ?
Michu_z baggus spokojnie... Poszła oferta dla forum, a Ty już że dzisiaj 🙂 Daj innym szanse, a wyjdzie taniej. Może i ja się skuszę na Digital Desert ;] Proponuję zaczekać jeszcze ze 2 dni, zapewne się jeszcze ktoś znajdzie chętny.
rammiro To są naklejki na obudowę, tak? Po zdjęciu zostają jakieś ślady kleju albo czegoś...? No to myślę, że dla admina to prezent zrobicie... :muqq: (joke)
baggus Jakby zamówić w 10 osób UPSem to wychodzi po 45zł razem z wysyłką od tej osoby, która by to zamówiła. Kupując samemu zwykłą paczką wychodzi 53zl. Oszczędność nie za duża. Zwykłą paczką wychodzi po 37zł przy 10 osobach. To już jakaś różnica jest.
woyteck Mam taka skorke i POLECAM 🙂 Opinia: Mam juz skorke od grudnia, jeszcze sie nie zniszczyla, mozna ja odklejac i nie zostawia sladów na fonie. Do tego w zestawie jest tapeta pasujaca do skorki 🙂
baggus Mam taka skorke i POLECAM 🙂 Opinia: Mam juz skorke od grudnia, jeszcze sie nie zniszczyla, mozna ja odklejac i nie zostawia sladów na fonie. Do tego w zestawie jest tapeta pasujaca do skorki 🙂 Mocno się ona trzyma? Tzn. czy nie odkleja się np. przy wkładaniu do kieszeni? Jest jeszcze druga sprawa przy zbiorowym zamówieniu. Nie wiadomo czy firma będzie chciała odpowiednio wysłać paczkę. Jeżeli wstawią realną wartość, napiszą ile sztuk zawiera i będzie faktura to na 95% dowalą podatek czyli jakieś 20-25%. Zamawiając samemu jedną sztukę takiego ryzyka nie ma.
macher baggus O to się nie martw bo wszystko idzie załatwić, Najlepiej było by z 10 osób. Właśnie wysłałem do nich maila czy mogą to wysłać UPS jako Gift. Czytając na pewnej stronie: [ a ] Robiąc zakupy w sklepach internetowych poza Unią Europejską wybierajmy najtańszą formę przesyłki: pocztą zwykłą lub lotniczą (Airmail, Worldmail lub Standard International Shipping). Towary przesłane w inny sposób tzn. pocztą ekspresową lub przesyłką kurierską zostaną oclone na 99,99%. Do tego dojdzie 22% VAT. Wysyłka pocztą lotniczą nie gwarantuje, że zakupione towary unikną cła. W znacznym stopniu maleje jednak prawdopodobieństwo "wpadki". W przypadku przesyłek lotniczych decyduje czysty przypadek. Dlatego im mniejsza przesyłka i jej wartość celna tym lepiej. W przypadku, gdy kupujemy towary wyprodukowane na terenie UE (w sklepach na terenie UE), możemy bez oporów korzystać z poczty ekspresowej i firm kurierskich.
baggus Gift to nie wszystko. Muszą zaniżyć wartość paczki gdzieś do około 40$(jaki tutaj sens wysyłać UPSem, skoro jak zginie to i tak 40$ oddadzą?), napisać, że zawiera jedną sztukę czegoś, nie dołączać faktury do opakowania.
zezol No to ja też bym się na to pisał 🙂. Jak ta przesyłka się rozłoży na xx osób, to będzie fajnie. Teraz tylko wybrać odpowiednią naklejkę :]
macher Daje odp. w oryginale: I am sorry but it is illegal for us to falsely declare items as gifts when we are an online retailer. Now I can tell you that our shipping department will generally value the order at half its value to save our international customers on anykind of import or duty fees. Lipa ^^
baggus Daje odp. w oryginale: I am sorry but it is illegal for us to falsely declare items as gifts when we are an online retailer. Now I can tell you that our shipping department will generally value the order at half its value to save our international customers on anykind of import or duty fees. Lipa ^^ Mówiłem. Trzeba zamawiać po dwie osoby zwykłą paczką. Przy 2 sztukach wysyłka z USA nie wzrasta i ryzyka podatku też nie ma.
woyteck Daje odp. w oryginale: I am sorry but it is illegal for us to falsely declare items as gifts when we are an online retailer. Now I can tell you that our shipping department will generally value the order at half its value to save our international customers on anykind of import or duty fees. Lipa ^^ Zadna lipa, oni zanizaja wartosc z urzedu 😉 RE: Baggus - tak - przez pol roku sie samo nie odkleilo, no chyba ze ja odklejalem samemu.
zezol Jakby chciał kupić 17 USD, to trzeba dać 52.96 PLN (wg przelicznika mBanku). 10 USD kosztuje 31.15 zł, więc na 1 osobę 12 USD wychodzi 37.38 zł 🙂
baggus Dolicz sobie jeszcze około 7zł za wysyłkę(priorytet, bombelki) w Polsce od osoby, ktora by to zamówiła.