Spróbuje odpowiedziec na kilka pytan:
Mam tez NaviExperta - nawigacja również płatna, mapy za darmo.
Pozdrawiam
a jak z Naviexpertem - bo ja mam problemy np. z pobraniem przez WAP - zdrowo musiałem się nameczyc, potem z uruchomieniem - juz teraz mniej, ale z lokalizacja i ustalenie pozycji - czasem po prostu miesza kilkanaście minut... i bywa ze nic z tego nie wynika. W E72 mam lokalizacje w 15 sekund.
Połączenie z komputerem tym Kies'em - nie udało mi się - jak przenieść dane np. z kalendarza Outlocka ? Do karty można się dostac po USB ale to nie jest rozwiazanie..
Generalnie
- rewelacyjny ekran o świetnym dotyku i to "oszałamia" i człowiek traci głowe zamiast pomyśleć o funkcjonalności 🙂 ale coś za coś.
- kilka kapitalnych rozwiązań w sofcie, że az szkoda ze nie ma ich ani symbian ani android - zarówno w kwestii doskonałej książki telefonicznej, ustawianym sortowaniu imie/nazwisko, rozbudowane informacje, efektowny czytnik sms w kolorowych „dymkach”, BT działający sprawnie i bez problemu w obie strony, doskonały wręcz manager z plikami, folderami, przenoszeniem, kopiowaniem z dowolnego miejsca na inne dowolnie wybrane na karcie czy w telefonie - tu funkcjonalność jak w PC, możliwośc wskazania miejsca dla poszczególnych opcji zapisu - z BT, aparatu, przegladarki itp. - możliwy zapis w pamięci telefonu lub na karcie, oczywiście kapitalne multimedia - przegladanie, slaydy itp itd, ale np. odtwarzacz nie pokazuje czasu utworów,
- aparat foro o bardzo rozbudowanej opcji ustawień i programów
- niestety kiedy juz mamy dość oszałamiających kolorów i walącego po oczach ekranu, zaczynają się schody - najgorszy to całkowity braak wsparcia i kompatybilności. Jak przenieść kontakty ( tu dało rade wysyłanie wizytówek po BT), ale już synchro kalendarza ? na razie dałem sobie spokój, moze ktoś cos podpowie.
- nawigacja w opcji inteligentnego wygaszania - nie potrafi już włączyć wygaszonego ekranu
- mocno „wnerwiająca” jest "niemożliwość" przeniesienia jakiegokolwiek skrótu do aplikacji (o folderze juz nie wspomnę) na pulpit - to w tej chwili największy minus systemu bada, a faktycznie jak tu ktoś wspomniał - pulpitów można zrobić dziesieć - tylko po co ? tam można dodać tylko wgrane widżety a tych nie ma prawie wcale jak na razie.
Niewątpliwie pewne usprawnienia się pojawia, choć nie wiadomo kiedy - ale po drobnych już usprawnieniach system może być niezwykle przyjemny, bo pozbawiony wielu ułomności androida, a tymczasem można Wavea potraktować jako zabawkę do grania i gadżet, choć dla zabawy to lepiej za kilka setek kupić LG GT540 bo przynajmniej pełna frajda z dostępu do tysięcy aplikacji na androida, a do zarządzania czasem, kontaktami, poczta email to jednak taka E72 funkcjonalnością i rozwiązaniami czy kompatybilnością zjada go na śniadanie...
No i jak wspomniałem - nie udało sie połaczyć z oferowanym softem na PC, mogę sobie "pooglądać" kartę i to przez USB - porażka.
Dałem całe 1.22 zł za niego, więc sie pobawię, może pojawią sie jakieś funkcjonalne zmiany dla ludzi a nie dla dzieci - to wtedy zrobi się poważne zagrożenie dla topowych HTC czy Motoroli.
Acha, i strasznie sie grzeje, a za szybą w samochodzie z uruchomioną navi - wręcz się gotuje