Erytrocyt Do HTC Legend dokupiłem od razu kartę 16GB GOORAM. Niestety czasami pojawia się komunikat "karta SD została usunięta" po czym po jakiś 15-20 sekundach karta znowu jest podłączona. Jest to troszkę irytujące zwłaszcza podczas słuchania muzyki. Raz pojawił się nawet komunikat że karta jest uszkodzona i trzeba ją sformatować. Po wyłączeniu telefonu komunikat się nie pokazał więcej. Ma ktoś pomysł czego to wina? (telefonu czy karty). Dodam że telefon przestaje widzieć kartę w dziwnych sytuacjach (np raz leżał spokojnie na biurku i włączył mu się ekran z tym komunikatem.) Z kolei trzęsienie aparatem z reguły nie powoduje usunięcia karty.
Luck1985 Zapewne karty , trzeba sie doczytac czy obsluguje 16GB - pewnie tak i powinno do 32 , ale moze TYP karty nie pasuje telefonowi 😉 Jakas Super Hi Power Speed o tel nie wie co sie dzieje. Karta firmowa czy no name ?
Luck1985 Mysle , ze jakbys wsadzil karte 16GB Kinstona , to nie bylo by zadnych problemow. Jasne , karta moze byc wadliwa , moze usunac ci sama od siebie pliki , moze nagle przestac dzialac i nic nie zrobisz z taka karta.... HTC Legend: Karty pamięci: microSDHCTM karta pamięci (kompatybilna z SD 2.0), max. 32GB
Erytrocyt Chyba jednak wina telefonu. Wsadziłem kartę seryjna i już 2 razy mi się pojawił mój ukochany komunikat. Miał ktoś kiedyś coś podobnego?
Luck1985 Formatowales karte ? Jezeli tak , to dalbym twardy reset. W czasach pegazusa pomagalo dmuchniecie po stykach 😃 A jak nic , to to serwis , widocznie cos moze byc ze slotem.
Erytrocyt Karty nie formatowałem. Przed chwila udało mi się znaleźć ruch który za każdym prawie razem wyłączał kartę (2GB dołączona). Wyjąłem ja i włożyłem z powrotem po raz enty. Trząsłem telefonem jak głupi i nic. Włożyłem po chwili kartę 16GB i znowu to samo (trzęsę jak głupi i nic). Zobaczymy co jutro będzie.
Speedo1544 Przypuszczam że przyczyną może być grubość karty pamięci Może to być śmieszne ale różne karty mają różną grubość Nie wiem jak jest wkładana karta do Legendy ale jeśli masz możliwość wsadź kawałek kartki tak żeby zwiększyć jej grubość i wtedy sprawdź czy problem nadal występuje