pribina Dziś kurier przyniósł mi nowego GT540. Niestety telefon nie wysyła ani nie pobiera wiadomości MMS. Zaraz po pierwszym uruchomieniu zainstalowałem APNdroid. Nie ma znaczenia czy GPRS/EDGE jest włączone czy nie. Próbowałem na różnych ustawieniach. Konfiguracja APN dla MMS standardowa.
Vesp3r Miałem tosamo. Włączyłem APNdroida skonfigurowałem go, po czym uruchomiłem na nowo komórke, po tym zabiegu zaczoł mi pob ierać mmsy i dostarczać. Teraz wszystko działa neizależnei czy APNdroid jest właczony czy nie
pribina A u mnie po kilku restartach, usunięciu APNdroid i przełączeniu na tryb 2G nadal nie pobiera mmsów. Próbowałem już wszystkich rad. Nie wiem co może być nie tak.
sledz A masz jeszcze jakieś apny oprócz orangeowych na liście? Jeśli tak to usuń je. Dodatkowo możesz sprawdzić czy apn od internetu ma wpisane w polu typ apn słówko "default" (same słowo bez cudzysłowu 😉 ) no i musi być przy apnie od internetu zaznaczona zielona kropka. Mi też mmsy nie działały dopóki nie dodałem typu apn.
pribina Za brak pobierania MMSów odpowiedzialna była nieaktywna opcja Sieć komórkowa. Ustawienia -> Opcje bezprzewodowe. Teraz MMSy są normalnie pobierane i wysyłane
tomek6962 Mam taki sam problem ale z sms'ami wysyła le nie odbiera siec komórkowa jest włączona apn mam tylko MMS reszta została usunięta ( ANP internet i WAP) ma ktoś jakąś radę : /?
tomek6962 ok ale mi nie wysyła SMS o MMS się nie troszczę chyba że to jest powiązane bo tego nie wiem.Przy okazji na stronie operatora w auto-konfiguracji nie ma internetu macie jakiś wzór ? (operator : play)