Skocz do zawartości
rpytel

Czarny ekran i biala lampka, w Defy+

    Rekomendowane odpowiedzi

    Notka z FAQ:

    4e.Rsd nie pokazuje telefonu.

    Z racji, że telefon ma zablokowany bootloader telefonu nie da się uwalić. RSD zawsze zadziała. Jeśli nie możesz wejść do bootloadera powinna zaświecić się biała dioda po podłączeniu do komputera. W takim stanie da się flashować. Jeśli telefonu nie widać w rsd jest to już błąd komputera. Wystarczy zmienić port USB / odinstalować sterowniki i wgrać jeszcze raz / odinstalować urządzenie w menadżerze urządzeń / spróbować z innego komputera lub systemu / itp.

    Za którymś razem zaskoczy. Jeśli nie, to prawdopodobnie jest to uszkodzenie mechaniczne.

    Popróbuj inne porty, reinstalacja sterowników, ewentualnie inny komputer.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Notka z FAQ:

    Popróbuj inne porty, reinstalacja sterowników, ewentualnie inny komputer.

    Juz robilem reinstlacje sterownikow, zmiane programu itd lacznie z proba na innym komputerze- i komputer nie widzi telefonu.

    Telefon nie moze byc uszkodzony jezeli zostal tylko przeprogramowany, a wczesniej dzialal bez zadnego problemu.

    Moze jeszcze jakis pomysl ?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    To i ja zadam pytanie. Bawiłem się motką, zrobiłem myk, który spowodował, że była biała dioda i nic więcej. Kopałem, kopałem aż dokopałem się do tematu o romach. RSD, instalowanie obojętnie jakiego romu i efekt ten sam. Zadziałał tylko JORDN_U3_97.21.51. No i tlefon śmiga, ale chciałbym przejść na customa. Więc SuperOneClick, 2ND INIT BOOT, instalacja customa. Potem telefon zacina się na białym logo motki. I należałoby zrobić stockowego wipa. I tu pojawia sięproblem. Wciskam Power + vol -, pojawia się robocik z wykrzyknikiem i po naciśnięciu power + i power - nic się nie dzieje. A jak już sięcudem uda i wybieram opcje wipe to telefon się wyłącza i resetuje. co z tym zrobić ?

    Edytowane przez Kudłatyjoe

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Po instalacji custom romu nie rób wipe w stock recovery! Dlatego teraz masz problem z uruchomieniem. Możesz robić wipe tylko w custom recovery.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Niestety nic to nie dało... Dadam, że instaluję Taki_jeden_rom (09.05.2013).

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A na czym dokładnie się wiesza? Jakie białe logo? Akurat Taki_jeden_rom wyjątkowo długo się uruchamia i przez długi czas jest czarny ekran z białą diodą. Trzeba cierpliwie czekać nawet kilka minut i pojawi się bootanimacja.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Po lewo znaczek motoroli a po środku ekranu napis "Motorola". Wydaje mi się jednak, że gdyby miał się uruchomić to wcześniej miałbym możliwość wejścia w custom recowery. A takowej nie mam po wgraniu customa. Klikam vol - do us*anej śmierci i nic. Zawieszone na tym ekranie motorola.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dziwne bo nie kojarzę takiego loga motoroli. Mniejsza z tym.

    Po wgraniu custom romu zrobiłeś wipe w stock recovery i raczej wszystko się teraz wykasowało (SuperOneClick, 2ND INIT BOOT) więc dlatego nie możesz wejść w custom recovery. Musisz ponownie zainstalować rom przez RSD i wszystko rób jak wcześniej. Tylko pamiętaj żeby nie robić wipe w stock recovery po instalacji custom romu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Pomyślałem już o tym i wgrałem od nowa już 2 może 3 razy. Za każdym to samo. Instaluję JORDN_U3_97.21.51, potem root, 2ND INIT BOOT i instalacja Takiego jednego. Po tym już w custom recovery wipe i reboot. Odpala się telefon, pojawia się odrazu to białe, nieszczęsne logo z napisem motorola i stoi. Już ponad pół godziny... I mimo wipa w custom recovery po roboocie i zacięciu na tym napisie nie mogę wejść w recovery...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.