Witam, i pozdrawiam
To mój pierwszy post i proszę o wyrozumiałość.
Zakupiłem mój G1 w Erze i mam pewien problem, mianowicie po zaktualizowaniu systemu przestała mi działać sieć wifi.
Jest to drugi aparat, który wziąłem w ciągu tygodnia i problem leży w 100% po stronie "softłeru". Z pierwszym aparatem bawiłem się troszeczkę w domu, gdzie mam sieć wifi, pościągałem kilka aplikacji z marketu i w międzyczasie dostałem aktualizację softu.
Po tym wszystkim uruchomiłem tel zadowolony, że menu w PL, chcę przeglądać sieć po wifi - a tu niespodzianka - widzi sieć ale nie nawiązuje połączenia. Pomyślałem, że pewnie zainstalowałem coś niekompatybilnego lub też karta wifi w tel mi padła. Zadzwoniłem do ery - powiedzieli żeby zrobić twardy reset - zrobiłem ale to nic nie pomogło. Poleciałem do ery wymieniłem tel - zadowolony, że teraz jest ok. Tel dziewiczy, nie instalowałem niczego. Sprawdziłem działanie sieci - chodziła doskonale. Godzinę po uruchomieniu przyszła aktualizacja - zainstalowałem - sprawdzam sieć - a tu nic. Sieć wykrywa, ale łączyć się nie chce. Telefon do internetu a tu taka wtopa.
Dla uściślenia bo wiem, że z niektórymi ruterami tel nie chce współpracować - mój do chwili aktualizacji - współpracował.
Mieszkam na zadupiu i mam internet z orange z ruterem axessMV400 z kartą sim. Działa on w technologii radiowej CDMA. W domu mam komp stacjonarny podpięty na kablu i laptop po wifi. Stary tel nokia E51 z wbudowanym wifi działa bardzo dobrze. Sieć jest otwarta i nie zabezpieczona - nie mam potrzeby jej zabezpieczać. Już nie wiem co mam zrobić, szperam i szukam po internecie ale nie znalazłem odpowiedzi na ten problem. Czy można wgrać starsze sterowniki do samego wifi w tel? W ostateczności będę musiał zrootować tel i zainstalować zmodowany system. Tylko, czy to pomoże. Trochę długie wyszło.
Pozdrawiam