matciok witam po instalacji root'a zmiania się bootscreen - czy istnieje możliwość zmiany na domyślny, czarny bootscreen z logo samsung? --- pozdrawiam
mst Dopisuję się pod pytanie, przydała by się paczka do recovery. Te nexussowe mi się nie podoba no może gdyby się nie rozjeżdżało na boki tylko tak migotało to by było ok.
LPZ Oryginalny bootscreen http://www.mediafire.com/file/2dejexomlgn/I570EXX_original_logo_PDA.tar Flaszować Odinem jako PDA
aazmath Rozumiem że nie można nic zepsuć tym ? Samo PDA tylko aktualizowac? I chodzi o usuniecie ekranu Samdroid.net?
mst MI chodziło o tego kiczowatego X-a, mrugający samsung był bardziej frendly. Ugotowałem samą paczkę z X i widzę, że ten X jest w dwóch folderach, w 1 są grafiki jak rośnie a 2 jak się rozlewa na boki. Czy jak to wyedytuje, to czy potem trzeba jeszcze podpisywać przed recovery?
LPZ czyli chodziło Ci o bootanimation 🙂 w /system/media masz plik bootanimation.zip jak go wywalisz to będziesz miał mrygający samsung
B3T0v3n a takie pytanie boot ten z 3 postu istnieje mozliwosc ugotowania wlasnego z jakas tapetka badz zdjeciem (ruchomy gif)i oczywiscie bootanimation (pulsujacy samsung)
piotr07 Witam, ja wlasnie chce zmienic oryginalny boot screen samsunga na ten X czy moze mi ktos go tutaj wrzucic? Z gory dzieki aha i przydala by mi sie jakas instrukcja jak go prawidlowo wgrac, dopiero zaczynam przygode z Androidem 🙂
piotr07 Wczoraj wgralem sobie ten soft ---> i570EXXJF2 bo mialem jakis z ery brandowany i nie powiem byly male klopoty przy wgrywaniu i teraz troche sie boje wgrywac drugi raz zeby cegly z telefonu nie zrobic a mam go od wczoraj 🙂 Nie da sie jakos tylko samego boot screena zmienic ?
czak7 Witam! Czy da sie zamiast animacji podczas startu widziec zwykly tekstowy log tak jak podczas startu systemu Linux? Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
darmach Witam Od pierwszych dni po zakupie Spicy (Era) potwornie drażnił mnie dzwięk wydawany przez telefon w trakcie bootowania - myślałem że jest on powiązany z animacją Ery... Zrobiłem właśnie roota - i widzę że animacja się zmieniła - a dzwięk pozostał ;( Czy jestescie w stanie powiedziec mi jak się tego pozbyć? Chcę zeby po prostu fionik wstawał cicho - a nie budził przy okazji połowę domu 😛