marczyk9 Witam.Mam pytanie dotyczące recovery.Wgrałem recovery z temtatu One click root z wiki.Teraz chciałbym je zmienić na RA-sapphire.Czy mogę to robić tak jakby go nie było?Czyli wszystko zwykłą metodą.Czy trzeba stare jakoś usunąć?I czy zmiana recovery nie ruszy mi innych plików np. romu?
Klufenza Możesz wgrać normalnie i nic Ci się nie stanie, tyle że jeśli recovery się nie polubi z ROMem to mogą być problemy typu nie można zrobić backupu itp. Możesz też dla pewności wklepać najpierw "fastboot erase recovery"(czy jakoś podobnie) i gra akordeon.
Krzysiec Popraw nazwe tematu na zgodną z regulaminem: 2.2. Nadaj odpowiednią (jasną i streszczającą problem) nazwę swojemu tematowi! Tematy z nazwami typu "PROBLEM" , "POMOCY", "CO ROBIĆ" są nieprawidłowe i będą zamykane. W jednym temacie powinieneś poruszać tylko jeden problem. Zeby na przyszłość inni po temacie mogli zorientowac sie jaki to problem i pytanie ...
daemonaray Jeżeli masz nowe radio musisz skorzystać z recovery Hero Forum po zmianach, link nie działa Nie zaszkodzi też zrobić: fastboot erase recovery A potem: fastboot flash recovery nazwa_recovery.img Link do recovery na XDA http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=4549551&postcount=1
marczyk9 Jeszcze jeden problem.W konsoli piszę te wszystkie polecenia Jestem w katalogu sdk/tools wpisuję fastboot devices i nic nie pokazuje.Tak samo nie chce się wgrać recovery ani usunąć też nie.Wogóle go nie wykrywa
Klufenza Wpisuje się adb devices żeby pokazało jakie urządzenie widzi komputer 🙂 Sprawdź czy telefon jest widoczny w menedżerze urządzeń, sprawdzaj przy fastboot, recovery mode i przy normalnie włączonym telefonie. U mnie w pewnym momencie wykrywał tylko w którymś jednym trybie. Tapnęła z Magicznego
Edek_Łomiarz fasboot devices - gdy telefon znajduje się w trybie fastboot adb devices - gdy telefon jest zwyczajnie podłączony do komputera (z zaznaczonym Debugowaniem USB)