W clockworku faktycznie max jest 512 , dlatego na chwilę zmieniłem na Ra Nexusa 2.1.1 tam nie ma ograniczeń
Przy tych romach wymagane jest minimum700paręMB , przy romie Desire HD wymagane jest minimum 1GB Partycje zapobiegawczo zrobiłem więc 1GB (qźwa pytanie tylko ...po co? 😃 - po wgraniu wszystkich starych appsów mam teraz jeszcze 750 MB )
(trzeba jeszcze od razu ją zmienić na EXT3 bo na EXT2 coś aplikacje się krzaczą) Na razie wrzuciłem rom ze zwykłego desire - bardziej jest stabilny i dłużej trzyma bateria
Moje spostrzeżenia po paru dniach korzystna z romu:
System pracuje bardzo stabilnie, zero przycinek czy dziwnych akcji, ekran reaguje prawidłowo- na początku coś niektóre aplikacje z marketu nie chciały się instalować teraz jest już ok, trzeba było też wgrać network fixa
Launcher Sense jest spoko ale wróciłem do LPro Plus, dialer i kontakty są bardzo fajne ,mamy jeszcze galerię która też przypadła mi do gustu.
Co do dużej ilości stafu dorzucanej do romu - po prostu ją wywaliłem (titanium backup jest tu niezastąpiony)
radio fm działa ok - sprawnie zbiera fale:P
Nagrane Filmy w HD(720p) na compie wyglądają kapitalnie - jedynie dźwięk w nich jest trochę słaby ale co poradzić.
Kernel który został tu dodany pozwala na kręcenie a raczej ustawienie procka na 998 MHz trochę mało (w linpacku ok 1300 punktów) na stocku miałem ponad 1500 hmm ale w sumie co z tego , gdy nie idzie zauważyć jakiejś wolnej pracy
Po starcie mamy wolne ok 150MB ramu, po paru godzinach ilość ta zmniejsza się do ok 100...
Chyba tyle
pozdrawiam