Znalazłem na xda mod do milestonów który pozwala nam odpalić Sense UI na naszych cackach.
Nalezy pobrać paczkę która znajduje się poniżej i wypakować ją
Instalacja:
1. Wchodzimy do recovery mode
2. Odpalamy Open Recovery Forum po zmianach, link nie działa
3. Następnie robimy pełen Nandroid Backup, po czym uruchamiamy telefon w normalny tryb
4. Podłączamy kabel USB i do folderu sdcard\nandroid\adbrecovery wklejamy folder MotoSensev0.2 (będą wtedy dwa backupy - sense i nasz wcześniej stworzony)
5. Uruchamiamy ponownie recovery mode, następnie open recovery jak w pkt.2
6. Dajemy nandroid restore i wybieramy motosense, trochę to potrwa
7. Gdy się skończy przywracać dajemy jeszcze w open recovery Root Phone i można włączyć nasz 'nowy' system
Co nie działa - po kilku godzinach zabawy zauważyłem że na pewno nie działa GPS, karty SD nie wyczytuje jak chce przejrzeć zdjęcia w galerii lub muzykę (w astro normalnie karte czyta i można instalować programy z karty) za każdym restartem telefonu trzeba na nowo w ustawieniach zmieniać język na polski, nie wszystkie live wallpapery działają, DHCP w połączeniu WIFI działa ale mogą być drobne problemy i to na razie tyle 🙂 jak coś se przypomnę to dopisze.
System działa płynnie i stabilnie, przy podkręceniu procka na 1200mhz w Quadrant Standard miałem wynik 691 🙂
Miłej zabawy
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=UhWPP6ddhE8]Filmik pokazujący działanie moda[/ame]
DOWNLOAD!