Chciałbym podłączyć się do pytania i prośby kolegi stefix'a. A przede wszystkim chodzi mi o pytanie nr 4. Może ktoś ma jakiś filmik, fotke.. jak ten uchwyt sie prezentuje.
[ame]
[/ame]
I opinia kolegi wobo o tym uchwycie z innego forum
"Cechy:
+ sztywny uchwyt przyssawkowy do szyby, wraz z dodatkową samoprzylepną podstawką, jeśli chcemy zamontować na kokpicie..
+ główka w formie przegubu kulowego, umożliwiająca dowolne sterowanie pozycją głowicy z PDA (pion, poziom, boki, lewo, prawo - w zakresie obrotu przegubu)
+ łatwa regulacja docisku umożliwia ustalenie preferowanej sztywności obrotu głowicy
+ zatrzask działa w miarę lekko, palmtop leży bardzo sztywno w uchwycie
Bajery/udogodnienia:
+ po włożeniu PDA do uchwytu, automatycznie (nawet bez zasilania) ekran przechodzi w tryb Moto car home - fajna aplikacja z dostępem do 5 podstawowych aplikacji używanych w samochodzie oraz przyciskiem HOME do przejścia na normalny ekran.
+ po podłączeniu ładowarki ekran traci timeout 🙂, po odłączeniu wraca do normalności
+ ładowarka wyposażona w "szybkę", która po podłączeniu ładowarki do gniazda wyświetla niebieskie logo Motoroli.
+ kabel sprężynowy, wyposażony w mały element "zatrzask", pozwalający na spięcie kabla po zwinięciu ładowarki. Ja akurat używam go do przypięcia kabla do kokpitu , tak aby nie zasłaniał elementów kokpitu.
Na koniec:
+ uchwyt jest najlepszym uchwytem, jakiego dotąd używałem w samochodzie, od kiedy bawię się PDA;
+ jestem bardzo zadowolony z zakupu, mimo wydania 129PLN;"
Jednocześnie przestrzega przed nieoryginalnymi uchwytami :
"Uwaga na nie oryginalne akcesoria:
FUJ!!!
--- dzień wcześniej kupiłem głowicę HRC "dedykowaną" z klipsem do paska, taki jak w linku, w poście #29, tego wątku..
http://www.allegro.pl/item1009064235_glowica_trzymak_do_uchwytu_typu_hr_milestone_clip.html
Chciałem zaoszczędzić na podstawkach, gdyż mam jedną i 2 głowice (Kaiser i G1)
Jednak w przypadku Milestone to kompletna pomyłka.
Jak dla mnie posiada same minusy:
--- PDA wchodzi ciężko,
--- nie pasuje idealnie,
--- przy wkładaniu gniazda do uchwytu przyssawkowego przeszkadza uchwyt do paska.
--- "Welur" to syf zbierający kurz. Pomyślcie jak będzie wyglądać Wasz PDA po np. miesiącu codziennego wsuwania w uchwyt, kiedy np. wejdzie tam jakieś ziarnko piasku lub inna twarda rzecz...
--- Podczas odsuwania ekranu elementy tylne części z ekranem trą o wystający uchwyt. Może poluzować zawiasy."
Ja na dniach kupuję oryginalny uchwyt dla mojej Motki 😃