damianos77 Witam, mam problem z czujnikiem ruchu, otóż ściąga mi na prawą stronę i przy np. grach jest to wkurzające (muszę mieć przechylony tel. cały czas), czy jest jakiś sposób na skalibrowanie tego ? :eek:
cinek1987cinek Ustawienia -> dźwięki i wyświetlacz -> kalibracja czujnika g-sensor // Tapnięto dzięki: HTC Magic _ Smoki0.6.9_TapatalkPRO1.6.3
damianos77 Jest. Ustawienia -- Dźwięki i wyświetlacz --Kalibracja panelu dotykowego no i niby gdzie tam ma być kalibracja motion sensor ?? :zakrecony:
dziuba997 Sory, źle Cie zrozumiałem. LG nie posiada takowej opcji w ustawieniach.Bynajmniej ja jej nie znalazłem.
Blaster Niestety posiadam ten sam problem. Na początku akcelerometr działał idealnie, a teraz lekko "skręca" w lewo.
ryzior a próbowałeś zainstalować jakąś wirtualną poziomicę (np. bubble) - program ma kalibracje czujników właśnie w sobie pozdr
Kage Powiem Wam, że też miałem taki problemik... Poradziłem sobie z nim w ustawieniach gry, często można tam ustawić, skalibrować czujnik ruchu. Radzę popatrzeć po ustawieniach oraz jeśli coś znajdziesz dokładnie go sobie tam ustawić odpowiednio przechylając telefon 😉 Pozdrawiam.
bialas_23 Po pierwsze witam wszystkich na forum, 😉 a po drugie niektóre gry posiadają własną kalibrację.. Przepraszam, nie zauważyłem posta nade mną... a nie widze opcji usuń..
adif1 Blaster wlasnie to chyba masz gry made in biedronka mialem 13 gier i z czego 12 ma wiec chyba nieumiesz wejsc w obcje czy cos podaj nazwe gry jaka niema takiej opcji
trop a ja również bardzo polecam grę Labyrinth Lite (do pobrania z marketu), w której bardzo dokładnie można sobie skalibrować czujnik ruchu jednocześnie na dwóch płaszczyznach.
qmisiek440 Món fon zaliczył dzisiaj spory upadek z 0.5 metra na beton i się lekko przestawił czujnik, udało mi się go skalibrować za pomocą programu buble i dziala rewelacyjnie jak mam odpalonego go w tle a maleńki programik więc zasobów noe zjada
lasica Te ustwienia z gier działają na stałe? czy bo zupełnym ubiciu procesu z grą ustawienia czujnika ruchu wracają do tych z przed kalibracji?
qmisiek440 niestety nie mam gier (brak miejsca 😃 i app2sd) ale działa mi w wszystkich aplikacjach wliczając w to nawigacje (IGO,Sygnic,Coopilot,Navigon)