wystarczyło napisać : nie, nie da się, konieczny jest root.
Z odpowiedzi brut.all wywnioskowałem, że inna wersja radia jest zbędna w telefonie niezrootowanym.
ale to ja chcę decydować co jest mi zbędne a co nie jest.
---------- Post dołączono o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------
To są cytaty z wiki.android.com.pl :
ROOT to tak zwany korzeń systemu, a zROOT-owanie to nadanie nam prawa dostępu do tego korzenia. Polega to na zmianie oryginalnego systemu na inny
Co daje dostęp do ROOT
W prosty sposób można powiedzieć, że gdy mamy do niego dostęp, możemy modyfikować/zmieniać/kopiować każdy plik systemowy. Instalować oprogramowanie, które wymaga takiego dostępu. Takie oprogramowanie posiada dużo większe możliwości niż standardowe, będziemy mogli instalować najnowsze wersje lub MOD-y dostępnych ROM-ów. Masz szansę stać się posiadaczem najnowszego systemu Android, na długo przed informacją o ewentualnej aktualizacji lub wydaniu go w twojej sieci. Będziesz mógł sam skomponować i instalować system do swojego telefonu, dzięki czemu nie będziesz od nikogo zależny i sam zdecydujesz co ma w nim być. Nie da się w kilku zdaniach opisać co daje ROOT, na swoim przykładzie powiem, gdybym go nie miał to G1 wieczorami leżałby sobie spokojnie tak jak większość telefonów które do tej pory posiadałem. Tak nie jest, bo mogę zrobić z nim praktycznie wszystko, co przy odrobinie wiedzy w połączeniu z pasją daje niesamowite połączenie i nie pozwala się od niego oderwać...
Mi chodzi tylko o to, że skoro Froyo jest opensource to nie ma potrzeby go rootować, !!!
Skoro mogę zmieniac każdy plik systemowy to chyba radio też mogę.
jeśli się mylę to proszę o wyjaśnienie