ryzior Ktoś może polecić program typu rdp client (do podłączenia się zdalnie do windowsa)? niekoniecznie darmowy najlepiej gdyby miał multitouch (powiększanie). pozdrawiam
GonzoG1 Z MT może być ciężko... a chyba nawet nie ma żadnego. Natomiast polecam: VNC: Forum po zmianach, link nie działa albo klient RDP: Forum po zmianach, link nie działa
ryzior sprawdzę wszystkie jak leci do tej pory spróbowałem jednego ale nie pamiętam nazwy (ściągnięty z marketu), nie dało się pracować wpisywanie textu w okienku logowania to był hardcore (skalowanie nie działało) potem też nie lepiej - super powolne toto było dzięki za info
ryzior cześć chodziło mi o "czyste" RDP (bez instalacji czegokolwiek na serwerach zdalnych czyli vnc i reszta odpada) Działa to Xtra Logis remote desktop, ten drugi Remote RDP Demo działa z vistą na porcie 3389 mimo że w aplikacji każą wpisać 3390. Po jednym dniu używania, wybrałbym ten pierwszy bo ten drugi ma trochę dziwne sterowanie - nie do końca wiadomo kiedy robi się drag ekranu a kiedy ruch myszki. Dzięki za pomoc
mzl Niezależnie od tego co wybierzesz polecam nie używać RDP bezpośrednio, ale przez tunel SSH utworzony w ConnectBot, tak jak jest opisane tutaj . Lepiej jednak jest nie podawać wszystkich danych dostępowych do serwera w jednym, nie do końca pewnym, miejscu :-)
ryzior nie ma znaczenia w moim przypadku (serwery są niedostępne z internetu) ale dzieki za namiar na metodę
cynki a ja mam pytanie o team viewer'a czy mogę się do niego podpiąć z komórki? tzn. czy jest coś co mogę odpalić na moim desire i łączyć się z kompem na którym mam Team Viewer? a może jeszcze bez roota 😃 bo nie mam i nie wiem czy przed upgradem do froyo go robić