Dzisiaj jest pierwszy dzień czerwca. Przy okazji wszystkiego najlepszego 🙂 . Czasami można było przeczytać w różnych miejscach, że do końca maja użytkownicy z Polski otrzymają dostęp do płatnych aplikacji w usłudze Android Market. No cóż, płatnych aplikacji jest "od cxxxx, aż za dużo" 🙂 Postanowiłem więc zapytać w Erze jak się sprawy mają. Szanując prywatność osób z którymi rozmawiałem, postanowiłem nie podawać ich imion i nazwisk.
Szanowni Państwo. Jestem posiadaczem usługi Era G1. Na stronie internetowej produktu (usługi) można przeczytać następującą treść dotyczącą Android Market: "Tysiące aplikacji do pobrania zupełnie za darmo lub za niewielką opłatą." Na tą chwilę nie mam możliwości nabycia aplikacji płatnych, nawet ich nie widać w Android Market. Proszę odpowiedzieć mi na pytanie kiedy ta usługa zostanie udostępniona?
Na chwilę obecną nie mamy spisu aplikacji zarówno płatnych jak i bezpłatnych możliwych do zainstalowania w telefonie G1.
Jedyną drogą do poznania nowości jest tylko śledzenie Android Market i wybieranie odpowiednich produktów.
Panie xxxxxxx, wydaje mi się, że nie do końca rozumie Pan istotę problemu. Może wyjaśnię. Nie interesuje mnie spis nowych aplikacji (płatnych i bezpłatnych). Te płatne i tak nie pojawiają się w usłudze Android Market. Interesuje mnie natomiast kiedy w usłudze Android Market będzie możliwość nabywania płatnych aplikacji dla użytkowników z Polski. To jest istota problemu. Kiedy ta usługa będzie dostępna dla klientów z Polski, klientów Ery. Wydaje mi się również, że może to zależeć w głównej mierze od firmy Google.
Dziękuję za nadesłaną korespondencję. Z przykrością informuję, iż na dzień dzisiejszy nie posiadamy informacji na temat uzupełnienia listy dostępnych aplikacji o płatne dostępne w Polsce. Jak Pan słusznie zauważył, w dużej mierze zależy to od firmy Google, która decyduje o tym w 100%. Zalecam śledzenie strony internetowej o Android Market w zakładce Aktualności.
Podsumowując, gwiazdki (na razie) nie będzie...