Plus jest zablokowany - transmisja tylko po play. Wielkość pakietu sprawdziłem przez Play24 - podali wielkość pakietu godzinę rozpoczęcia i cenę za usługę jeśli jest płatna. Godzine zakończenia transmisji uzyskałem od konsultanta telefonicznego. Przy transferze w ramach pakietu 500MB nie ma podanej kwoty płatności. Prawdopodobnie część z tych 300 MB poszła w ramach pakietu, który po chwili się skonczył i zaczął doliczać się do rachunku.
Aktualizacja rozmiaru ok 5MB została zainstalowana jakis tydzień temu. Wtedy pojawił się komunikat, z pytaniem czy się zgadzasz, z rozmiarem pliku który będzie pobrany i sugestią, że po wifi.
Nie wiem jakie dane były pobrane/wysłane - bo tak naprawdę nie znam nawet kierunku...
---------- Post dołączono o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------
A do 2.1 się jeszcze nie zaktualizował - na infolini HTC poinformowano mnie, że dotychczas wyszła tylko aktualizacja, która umożliwia manualne sprawdzenie czy są nowe aktualizacje dla systemu, i że waży niecałe 5 MB.
Nie wyłączam transmisji na noc - bo nigdy nie przekraczałem pakietu i nie działy się takie cyrki. Dziś wyłączyłem całkowicie transmisję po sieci komórkowej.
Prawdopodobnie ktoś (Pracownik Punktu obsługi klienta we Wrocławiu) wprowadził mnie w błąd, ale... podobno po wpisaniu *111*51*1# transfer zostanie ograniczony do "Strefy taniego internetu". Mam przed sobą warunki oferty swobodny internet i przy tym kodzie nie jest napisane, że kod ograniczy transfer tylko do wykupionego pakietu lecz do STREFY TANIEGO INTERNETU. On jednak dwukrotnie potwierdził, że kod zablokuje transfer po wykorzystaniu pakietu. Jakiś kod wprowadzałem po podpisaniu umowy blisko rok temu. Zablokował mi transfer poza nadajnikami PLAY, ale na pewno nie transfer poza pakietem - widzę na play24. Może ten kod jest inny, może ten sam - dziś już nie pamiętam..
---------- Post dołączono o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------
No i dziwne jest to, że było to ciągłe połączenie które trwało długie godziny - między 16 z minutami aż do 5 rano. Do dzisiejszego przypadku były to krótkie połączenia, ale bardzo często.