Woczraj przed spaniem miałem około 13% baterii. Ustawiłem budzik i poszedłem spać.
Dzisiaj rano budzę się a telefon jest wyłączony. Myślałem, że jest roładowana bateria. Jak spróbowałem go włączyć to zaświeciła się niebieska dioda. POdładowałęm go przez USB ale dalej nie chce ruszyć.
Nie mogę wejść do fastboot ani do recovery 🙁.
W momencie jak chce go włączyć zaświeca się niebieska dioda i nic poza nią nie działa. żeby ją wyłączyć msuze wyciągnąć baterię. POMOCY!
---------- Post dołączono o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------
Proponuję zostawić ten temat jako pomoc, bo wcześniej nie znalazłem ani na na tym forum ani na XDA podobnego przypadku.
Temat jest o tyle ważny, że większość tematów w internecie mówi "BLUE LED = BRICK". Już sam chciałem wysyłać telefon do szczecina i płacić za "odceglenie".
Podobny problem "BLUE LED":
Sposób z odpięciem trackballa: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=649689
UPDATE:
Niestety rozwiązanie z ładowarką okazało się tylko przypadkowo skuteczne 🙁... już tłumaczę: podejrzewam, że przyczyną jest uszkodzony trackball. Wyczytałem ze jest coś takiego jak trackball boot (czerwona słuchawka +trackball). I wtedy dioda świeci na niebiesko. Skojarzyłem, że dzień wcześniej ktoś skropił mój telefon jakąś cieczą właśnie w miejscu trackballa wytarłem go i poruszałem trackballem i działał dalej. Być może telefon wchodzi w tzw. trackball boot ponieważ ciecz w środku powoduje zwarcie i system odczytuje to jako wciśnięcie trackballa. W systemie trackball normalnie działa i reaguje na nacisk.
Teraz żeby uruchomić system robię:
wyciągam baterię
wkładam baterię
ruszam trackballem na boki i klikam
włączam czerwoną słuchawką
jeżeli pojawi logo operatora tylko niebieska dioda wracam do pkt 1.
Czy wiecie coś o tym "trackball boot" i do czego on służy?