Jako że niezwykle szybko się wszystko zmienia w świecie romów na HTC Hero i jednocześnie powstaje tyle romów że je wszystkie ogarnąć jest prawdziwą sztuką jeśli człowiek się tym na bieżąco nie interesuje, to chciałbym Was zapytać czy jest już jakiś w 100% sprawnie działający zrootowany rom na HTC Hero z serii 2.1. Dla mnie istotne jest aby był root i działały wszystkie funkcjonalności telefonu oraz aby w klawiaturze podczas pisania SMS'ów i maili działały polskie znaki a całość działała szybko i nie pochłaniała całej baterii w jeden dzień. Sama obsługa może być po angielsku.
Pls jeśli jest taki rom o linka do dokładnego opisu instalacji (razem z uprade radio (cokolwiek to jest), WIPE (też nie wiem co to jest ;P) i wszystkim co potrzebne).
Proszę Was o wyrozumiałość bo jestem w temacie zupełnie zielony a po przeczytaniu kilku postów o romach mam wrażenie że wiem jeszcze mniej ;/ pls też o nieodsyłanie mnie do wyszukiwarki bo wyszukać pośród masy postów te aktualne jest ogromnie ciężko.
pozdrawiam wszystkich forumowiczów i z góry dzięki za odpowiedź.
[EDIT] zapomniałem dodać że wolałbym bez Sense (które niepotrzebnie zamula), ale od biedy Sense przeżyję ;P