trollu 16 #21 Napisano 24 Lipca 2010 Z wlasnego doswiadczenia apropos uchwytu dodam ze nasz swift nie cierpi zbyt wysokich temperatur moj po dluzszym czasie przebywania na wierzchu deski rozdzielczej lubi sie wylaczyc ni z tad ni z owad. Po tym jak go biore w reke to wnioskuje ze temperatura daje mu sie w kosc moze to wina mojego egzemplarza ale radze go przyczepiac w srednio naslonecznionym mijescu bo sie mozna zdziwic (telefon wylaczony bez zadnego ostrzezenia) hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nox 0 #22 Napisano 17 Sierpnia 2010 [...]Jedno zastrzeżenie jakie mogę zgłosić pod adresem tego uchwytu to sposób mocowania telefonu a w zasadzie zastrzask (oznaczony strzałką). Patrząc na konstrukcję GT-ka a raczej jego tworzywową elegancję w udawaniu aluminium obawiam się trochę przy intensywny korzystaniu z telefonu o stan powłoki lakierniczej w zaznaczonym na zdjęciu 4 miejscu. Narazie nic się nie dzieje ale będę to obserwował.[...] [...]Mocowanie telefonu również bardzo pewne, choć podzielam obawy przedmówcy co do pozostawiania śladów na obudowie telefonu. Jest wyraźny "klik", który oznacza, że zatrzask wskoczył we właściwe miejsce.[...] Jak to wygląda po dłuższym użytkowaniu? Czy zatrzask zostawia jakieś ślady na obudowie telefonu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jj23 0 #23 Napisano 18 Sierpnia 2010 Jak to wygląda po dłuższym użytkowaniu? Czy zatrzask zostawia jakieś ślady na obudowie telefonu? Jak dotąd zero śladów na obudowie, a uchwyt trzyma się bardzo stabilnie. Mogę spokojnie polecić.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
toki 0 #24 Napisano 18 Sierpnia 2010 u mnie dokładnie tak samo, zero śladów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nox 0 #25 Napisano 20 Sierpnia 2010 Dzięki Panowie za odpowiedź. @jj23 Mam jeszcze pytanko. Zdecydowałeś się na wersję sztywną, też o nie myślę ale wydaje mi się strasznie krótka. Jak to wypada po zamocowaniu do szyby? Telefon nie jest za daleko, zaraz przy samej szybie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarro 0 #26 Napisano 23 Sierpnia 2010 A ja Wam polecam coś takiego: Uchwyt uniwersalny firmy Extremestyle (extremestyle.pl) Typ F Nabyłem w czwartek. Pasuje jak ulał- jak dedykowany tylko trzeba uchwyty boczne umocować w odpowiednich szynach prowadzących żeby dostosować do szerokości naszego GT. Koszt 30PLN. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DonAntonio 0 #27 Napisano 3 Września 2010 Dla tych co sie boja zatrzasku... to moge powiedziec iz szwagier uzywa prawie ze identycznego uchwytu ale do samsunga omni... juz w miare dlugo i w ogole nie widac zeby byly jakiekolwiek slady uzytkowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
toki 0 #28 Napisano 3 Września 2010 no tu mogę potwierdzić, że nic się nie dzieje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jj23 0 #29 Napisano 7 Września 2010 @nox, nie wiem czy jeszcze aktualne, ale odpowiem: Tak, wersja sztywna jest dość krótka. Ja zamocowałem uchwyt do szyby bocznej (w drzwiach), więc dla mnie jest to zaleta :-) Co do zatrzasku - nadal zero śladów, więc pewnie już tak zostanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antrix 0 #30 Napisano 13 Listopada 2010 Odświeżę trochę temat zapytaniem, który uchwyt z tych trzech najlepiej wybrać? Wszystkie są uniwersalne więc może ktoś używa takiego samego lub podobnego. Rzecz w tym, że nie chce przeznaczyć na to zbyt dużo pieniędzy UCHWYT SAMOCHODOWY #1 UCHWYT SAMOCHODOWY #2 UCHWYT SAMOCHODOWY #3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach