kubas43 Mam problem bo gdy chcę zROOTowac G1.I gdy odpalam Linuxa (live cd) podłączam kartę to coś dziwnego się dzieje.Wyświetla mi się że wykryto urządzenie muzyczne 2GB. [ame][/ame] ---------- Post dołączono o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Dobra dałem se rade hex edytorem.Czy karta ma być sformatowana telefonem czy komputerem.Bo gdy formatuje telefonem to on tworzy se folder LOST.DIR.
kubas43 OK sformatowałem telefonem wgrałem ROM ( http://wiki.android.com.pl/wiki/ROOT_dla_HTC_G1_-_goldcard punkt 3 )I muszę się zalogować na konto google ale nie mam kasy na fonie i co mam zrobić. Bo w poradniku jest napisane że mam wejść do ustawień i zobaczyć wersje romu czy mogę pominąć zobaczenie wersji romu i przejść do następnych czynności?
GonzoG1 Niestety na Androidzie 1.0 trzeba się zalogować do Gmail'a. Spróbuj uruchomić telefon bez karty SIM... W nowszych wersjach pozwala połączyć się przez WiFi... więc może w 1.0 też tak jest, a jeśli nie, to będziesz musiał doładować konto, bez tego nic nie zrobisz. W szczególności, że trzeba zainstalować aplikacje na telefonie.
kubas43 Dzięki za odpowiedź ---------- Post dołączono o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Mam jeszcze jeden problem gdy w punkcie 5 wgrywam HARDSPL to gdy wchodzę do recovery otwieram konsole wpisuje komendy i wyskakuje mi komunikat:
GonzoG1 a czytać Ty umiesz ?? Press <enter> znaczy że masz nacisnąć enter, a nie wpisać komendę... później dopiero cokolwiek możesz robić...
GonzoG1 efekt taki, że działa... -------- BTW: na przyszłość... to jest forum, a nie czat... nie oczekuj odpowiedzi natychmiast. Zakładanie kolejnych post z takimi samymi pytaniami nie przyśpieszy uzyskania odpowiedzi...
kubas43 Działa doszedłem do wgrywania radia i w momencie gdy fon miał się ponownie uruchomi włączył się recovery i na dole jest napisane: Build: CyanogenMod v1.4 + JF Formatting CACHE:... I tyle nic się dalej nie dzieje ale po recovery mogę się poruszać trackballem.Czy to wszystko czy fon się zawiesił?
kelvins Wylacz wlacz i jedziesz dalej lub sproboj strzalka back ---------- Post dołączono o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- I czytaj dokladnie poradnik tam jest wszystko napisane