Skocz do zawartości
Peteros

Tracer OVO - 1,5 GHz (Cortex A8)

    Rekomendowane odpowiedzi

    wolfrl
    Ameridan's Ployer Momo9 Weblog

    Tutaj wszystko jest pieknie opisane. Robilem wg instrukcji ze stronY i wszystko poszlo gladko

    Recovery tez dziala

    Jak rozumiem ściągnąłeś wersję softu 4.0.3-97F1-D1-H2-H01-N413.20120314 ?

    Po przeflashowaniu jest wszystko po polsku?

    Przy okazji jakbyś miał chwilkę, sprawdź proszę czy w Google Play widać GG i Angry Birds (ale tę wersję podstawową), bo po samej podmianie build.prop ze skryptu ze strony, którą podlinkowałeś nie widać.

    Edytowane przez wolfrl

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Kupował ktoś tego Tracera na śląsku ?? :) Jeśli tak to w jakim mieście bo byłem w dwóch Carefurach i ani widu ani słychu :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    smiti

    Tak, ja wczoraj kupowalem w Chorzowie i bylo jeszcze z 10 sztuk. Jedyny minus' ze byly po 419zl...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    tent
    Kupiłem Tracer Ovo w piątek - oczywiście w markecie wiadomej sieci na terenie Polski.

    Podobnie jak koledze o nicku 'tent', udało mi się już doprowadzić do stanu, gdzie urządzenie wraca do ustawień fabrycznych przy każdym reboocie (cykl power off, power on). Nie jest to kwestia przycisku 'reset' na obudowie (opisanego 'R'). Przycisk ten daje się wcisnąć. Jak go wcisnę w trakcie pracy urządzenia, to faktycznie się ono restartuje. Czyli przycisk resetu jest niewinny.

    Jakie mam objawy? Otóż ekran "Storage" w "Settings" pokazuje uparcie, że mam 41.32MB w "Internal Storage" w typie "Applications" i że jest to 100% dostępnego "Internal Storage" i że nie mam tam nic poza "Applications". Ogólnie z tego co pamiętam, to zaraz po zakupie "Internal Storage" pokazywało około 1GB i były tam różne rzeczy. Obecnie próba wykonania "Factory Reset" z poziomu menu 'Backup & Reset" kończy się tak, że urządzenie się rebootuje ale po drugim ekranie (takie wielkie zielone logo android na cały ekran) pokazuje się obrazek przewróconego ludzika android z otwartą klapką z przodu i na tym znak czerwonego wykrzynika na tle niebieskich przycisków na ludziku. Śmieszne, ale nie udało mi się tej grafiki zlokalizować na google images. Jak się pojawi ludzik, to trzeba poczekać trochę i urządzenie się samo rebootuje jeszcze raz.

    Jak doszedłem do tego stanu? Otóż po zakupie urządzenia wgrałem Angry Birds Seasons (jedyne, które Market Play pozwalał wgrać). Pograłem trochę. Nawet dużo. Ze dwa dni. Później mnie zainteresowało, czemu urządzenie pokazuje 308 MB RAM. Zatem zainstalowałem z marketu kilka aplikacji pokazujących informacje o systemie. W tym zainstalowałem "Terminal Emulator" oraz taką drugą aplikację, która jest trochę emulatorem terminala, trochę informacją o systemie. Teraz nie pamiętam co to była za aplikacja. Dodatkowo zainstalowałem BusyBox (Stericson). Po wrzuceniu BusyBox pojawiło się polecenie 'free' w terminalu (wcześniej nie było). Polecenie pokazywało nadal 308 MB pamięci. No to zajrzałem do dmesga ale ponieważ urządzenie miało uptime około 2 dni, to nie było początku dmesg dostępnego. Ponieważ chciałem obejrzeć na dmesgu rozmiar pamięci, to zrobiłem reboot. I się niemiło zdziwiłem, bo poszedł factory reset i jest stan jak powyżej opisałem.

    I teraz dwa pytanka: ktoś ma pomysł co się stało z tym "Internal Storage"? No i jak to odkręcić?

    Dodam, że teraz się nie da nic zainstalować - żaden APK - ściągałem przez WWW a nie przez Market Play. Zeznaje, że nie ma storage i nie ma się co dziwić - próbuje do Internal wrzucać. Jeszcze nie podłączałem ADB.

    U mnie ADB działa. Lecz fastboot nie wykrywa urządzenia. Adamlis, a jak u Ciebie z połączeniem przez wifi również nie da się połączyć, mimo wykrywania hotspotów?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    U mnie ADB działa. Lecz fastboot nie wykrywa urządzenia. Adamlis, a jak u Ciebie z połączeniem przez wifi również nie da się połączyć, mimo wykrywania hotspotów?

    U mnie było tak, że jak było skaszanione pokazywanie przestrzeni na Internal Storage i ciągłe rebootowanie do Factory Defaults, to WiFi działało OK - łączyłem się do sieci WPA2 PSK i ściągałem dane.

    Obecnie wykonałem update ROMu do wersji podanej w tym wątku wyżej - czyli do 4.0.3-97F1-D1-H2-H01-N413.20120314 - zatem nie mam już poprzedniego systemu.

    Na nowym ROMie:

    1) tablet się podniósł bez problemu

    2) wygląda interfejs dokładnie tak jak przed podmianą ROMu - tapeta, elementy graficzne, etc

    3) polska wersje interfejsu działa normalnie OK - czyli tak jak przed podmianą ROMu

    4) w Ustawieniach pojawił się suwak Bluetooth on/off

    5) rozwiązał się u mnie problem z tym, że pierwszy Internal Storage miał zły rozmiar. Mam teraz około 1,15 GB w nim i około 90 MB w aplikacjach

    6) nie mam objawu rebootu do Factory Defaults przy każdym reboocie

    Edit1: Odnośnie Market Play - w samym ROMie aplikacja jest OK. Czyli to że później jej nie było musi mieć związek z nieprawidłowym wykonaniem skryptu 'eyeoncomputers_script_ver4_ics4.0.3'. To jeszcze dodam na wszelki wypadek, że po samym update ROM a jeszcze przed wykonaniem skryptu, tablet wygląda tak jak wyglądał oryginalnie - mam na myśli tapetę, układ menu, lokalizację menu, ikony na menu, etc.

    Edit2: Po pierwszym wykonaniu procedury ROM+script nie miałem w ogóle aplikacji Market Play. Wykonałem więc ROM+script jeszcze raz i aplikacja Play jest.

    Powyżej opisałem co zmienił mi ROM, a teraz co zmienił script

    1) opdaliłem opcję "1" - czyli wszystko

    2) nie zdecydowałem się na dodatkowe aplikacje - typu Adobe Reader - script ma taki pakiet

    3) script prawidłowo zmienił build.prop - na koncie Google które było na poprzednim ROMie prawidłowo się ustawił nowy typ urządzenia - teraz Angry Birds (Original czyli te najstarsze) instalują się OK. Gra się uruchamia i można grać.

    Czyli podsumowując - przepis ze strony http://ployermomo9.wordpress.com/ zadziałał u mnie OK. Co prawda dopiero za drugim razem, ale i tak jest OK. Wykonałem updare ROM do 4.0.3-97F1-D1-H2-H01-N413.20120314 oraz script z opcją "1" ale bez instalowania dodatkowych aplikacji.

    Nadal jestem jednak ciekaw, jak mi się udało wcześniej zepsuć "Internal Storage" ten pierwszy. Ten co ma teraz 1,15 GB. Czy ktoś ma może pomysł?

    Edytowane przez adamlis
    dodatkowe informacje i zmienione informacje

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    tent
    Nadal jestem jednak ciekaw, jak mi się udało wcześniej zepsuć "Internal Storage" ten pierwszy. Ten co ma teraz 1,15 GB. Czy ktoś ma może pomysł?

    U mnie chyba (nie mam teraz jak sprawdzić) też jest ten problem bo nie mogłem nic praktycznie zainstalować z apk. Pokazywał mi sie komunikato o braku miejsca i kierował do usunięcia aplikacji. Więc myślę że to wina przywracania do ustawień fabrycznych. Skoro udało Ci się wgrać tamten rom zamieszczony przez JDaniel'a z Ameridan's Ployer Momo9 Weblog to już jestem spokojny. Jutro sprawdzę.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    wolfrl

    Z tego co zauważyłem, wgranie skryptu powoduje wywalanie się Ustawień po wejściu w Informacje o tablecie/Informacje o telefonie, więc jeśli ktoś potrzebuje do czegoś swój MAC karty WiFi, to proponuję zapisać go przed odpaleniem skryptu ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam na wstępie ,kupiłem tego tableta we wrocku za 399zł.Od poczatku problem z wifi znaczy łaczy bez problemu tylko kwestia predkości z łacza 2mb miałem tylko 512 , jakby karta traciła połaczenie, Ap za scianą.Po wgraniu tego oprogramowania karta chyba zaczeła normalnie pracować mogłem ściagnąć plik ponad 100mb bez utraty połaczenia, i na stronie aDSL Internet, nabídky připojení k Internetu | DSL.cz pokazło 1,8mbit/s ,czyli się coś polepszyło.Mam pytanko próbowałem na orginalnym oprog. uruchomić pendriva ale bez powodzenia na nowym jeszcze nie testowałem próbował ktoś?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    U mnie tez skrypt nie zadzialal za pierwszym razem ,więc przeflashowalem rom i skrypt jeszcze raz i poszlo. Poza bluetooth doszło keszcze gps - wiadomo obie opcje nie dzialaja. Mam teraz pełen dostęp do marketu ,tablet widzi wiecej apek od mojej se x10.

    Ogólnie poza kiepskim ekranem ,nawet jak ma lcd (kąty) urządzenie rewelacja za ta kasę.

    Miałem wcześniej larka 70.4 - wogole nie ma porównania do ovo

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    wolfrl

    JDaniel, czy Tobie też się wywalają Ustawienia w momencie, który opisałem?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x