Witam,
Nie znalazłem o tym jeszcze tematu więc jeśli on już był to proszę o usunięcie.
Mowa tutaj o Recovery, którego możemy użyć bez potrzeby podłączania telefonu do PC. Metoda jest bardzo prosta i sprawdzona przeze mnie.
Pobieramy ten plik: update.zip
!!Nie zmieniamy jego nazwy!!
- wrzucamy go na kartę SD - do głównego katalogu - nie wrzucajcie pod żadnym pozorem do folderu
- wyłączamy telefon
- włączamy go trzymając klawisz głośności w dół
- teraz wybieramy klawiszem głośności recovery - musi być podświetlone na niebiesko, zatwierdzamy klawiszem Power
- pojawi się czerwony wykrzyknik, trzymamy klawisz głośności w górę i przyciskamy na krótko power
- jesteśmy w recovery
- za pomocą klawiszy głośności wybieramy 'Apply sdcard:update.zip
- pojawi nam się po sflashowaniu recovery Clockwork. Możemy już robić wszystko jak w standardowym recovery.
Ten plik musi zostać na karcie SD i za każdym razem jeśli będziecie chcieli skorzystać z tego recovery musicie powtórzyć powyższe czynności. Recovery nie jest na stałe wgrane do telefonu.
Źródło
Wszystko działa, przed chwilą sprawdzałem.
Nagrałem mały wideo-tutorial, nie jest on w najlepszej jakości ale mam słabe łącze jeśli chodzi o wysyłanie, więc do jutra bym większego pliku nie wysłał. Musiałem zmniejszyć jakość nagrania. Mam nadzieję, że wybaczycie 😉
[ame=
]
[/ame]
Standardowo dodam, że nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek uszkodzenia Waszych telefonów 😉