Eskadro Od tygodnia próbuję sobie z tym poradzić, ale nie znajduję rozwiązania. Nie otrzymuję powiadomień o nowych wiadomościach. Te do mnie nie trafiają nawet wtedy, gdy mam wyświetlone okno Gtalk i prowadzę rozmowę. W Gmailu w zakładce chat natomiast widnieją wiadomości przychodzące. Nie korzystam z żadnej aplikacji zabijającej procesy. Mógłby ktoś pomóc?
Eskadro Raczej tak. W ustawieniach ogólnych mam zaznaczone: Zaloguj automatycznie, Powiadamiaj o czacie, wibracje. Wcześniej, gdy miałem Magica problem też występował. Niestety nie pamiętam, co wtedy pomogło. :confused
Eskadro Dokładnie, nie posiadam niczego innego. Problem występuje od początku użytkowania Motoroli, zanim jeszcze doinstalowałem dodatkowe aplikacje.
k25PL nie wiem jak to działa na Andku, ale spróbuj odpalić swoje konto na czymś innym z obsługą XMPP, nie podam Ci konkretnego programu ale jeśli jest Parlingo na Andka to bym się nie zastanawiał 🙂
shaka W Gmailu w zakładce chat natomiast widnieją wiadomości przychodzące. Nie korzystam z żadnej aplikacji zabijającej procesy. Mógłby ktoś pomóc? może masz uruchomione 2 programy obsługujące 1 protokół (z gmail z PC czy komórki wyloguj się) Gmail chat może przechwytywać nowe wiadomości. Albo jeden albo drugi.
Eskadro To raczej nie to. Mając Magica mogłem używać jednocześnie Gtalka komputerowego i przenośnego.
Sprite a przypadkiem nie masz odpalonego po prostu gdzieś indziej okna Gtalk o wyższym priorytecie? Np. w oknie przeglądarki.
Eskadro Dzisiaj Gtalk nareszcie zaskoczył. Zmieniłem ustawienia konta i zaznaczyłem opcję Używaj zawsze bezpiecznego protokołu HTTPS. Nie jestem pewny czy to akurat pomogło, ale wszystko teraz działa. Oczywiście otrzymuję wiadomości jeżeli mam wyłączonego Gtalka na PC.