Sturm Witam, Po długim czasie rozważania, czy mam rootować swego G1 czy też nie, ostatecznie gdy dowiedziałem się, że dla Era G1 nie jest przewidywany już żaden oficjalny update formware'u zdecydowałem się go zrootować. Korzystałem z poradnika ROOT dla HTC G1 - goldcard. Wszystko przebiegało bez większych problemów do przełomu punktu 3 i 4. A mianowicie system został zupdateowany, włączył się archaiczny droid jednak pojawił się problem przy logowaniu do konta google. A mianowicie po wpisaniu loginu i passa do konta google mieli przez parę minut po czym wyskakuje wiadomość: "There is a problem communicating with Google servers. This could be a temporary problem or your SIM card may not be provisioned for data services. If it continues, call Customer Care." I pytanie moje, czy komuś zdarzyło się coś podobnego? Jak z tego wybrnąć? Czekałem juz troche i próbowałem ponownie wciąż ten sam komunikat.
Sturm Hmm... Wszystko fajnie, ale nie widzę nigdzie opcji pominięcia logowania do konta google. Jedyne co mogę zrobić to zalogować się (czego nie mogę zrobić z powodów opisanych wcześniej) lub cofnąć się (co też mnie nie urządza, bo dalej nie mam dostępu do telefonu). Ew proszę o info jak "włączyć internet" ja takiej opcji nigdzie nie widze.
Sykes No wlasnie teraz nie pamietam czy tam byla opcja pominiecia logowania. Kiedys na systemie 1.5, podczas pierwszego logowania, mialem ocpje pomin, bo jeszcze wtedy nie mialem pojcia co mam zrobic (wiec pominalem) Przy logowaniu wcisnij menu, ustawienia lacznosci bezprzewodowej, punkty dostepowe, dodaj swoje apny i sie zalogujesz
GonzoG1 Domyślnie te romy nie mają APN dla Ery. Trzeba dodać ręcznie, tak jak podał Sykes. Ustawienia w dziele Operatorzy -> Era.