endrju922 Witam, obejrzałem kilka prezentacji Motoroli Milestone i zastanawia mnie jedna rzecz. Otóż filmy odtwarzane na tym telefonie zdają się chodzić niezbyt płynnie (widoczne przycinki), czy w rzeczywistości sprawa wygląda naprawdę tak niedobrze? Z góry dzięki za konkretne odpowiedzi.
gambit92 jakie filmy? Ja nie konwertuje filmów, ale normalne avi 700 mb chodzi bez przycinki na rock playerze... Sent from my Milestone using Tapatalk
macin Oooo w 720p? A to ciekawe bo nigdzie nie spotkałem się z tym by film w 720p odtwarzała motka płynnie. Możesz napisać coś więcej (jaki program, jaki film, czy podkrecona itp.)?
gambit92 No właśnie, to literówka, czy na prawdę działają?? Z ciekawości zgrałem odcinek serialu w 720p mkv i jest raczej marnie, jakieś 20 fps, może mniej, płynnie, ale w spowolnieniu...a dźwięk w ogóle nie działa, podkręcona na 1Ghz....
endrju922 Mam już telefon i rozwiały się wszelkie moje wątpliwości - filmy w formacie mp4, w rozdzielczości 848x480, konwertowane programem "WinAVI MP4 Converter" śmigają bez ŻADNEJ przycinki 🙂
mao2 Niech moze admin da temat do przypietych,jesli chodzi o filmy. Panowie zainstalowac Rockplayer i problem z glowy. Wszystkie avi,dixy dzialaja plynnie,zadnego konwertowania. Jesli chodzi o MKV to inna bajka.
evolucja Czyli ten RockPlay to obecnie najlepsza aplikacja do odtwarzania filmów? Którą wersję należy pobrać?
bartekc00 rockplayer jest najlepszy do avi. w markecie do pobrania darmowa 1.31 do cortexa A8 na Milestone. Ja mam full, i nie mam literki R w rogu ani na początku informacji że to nazwijmy: demko 😛
leonxo Czy możecie mi powiedzieć jak wygląda kwestia oglądania filmów z napisami w przypadku h264 jak i divx-ów? Czy te programy obsługują zewnętrzne pliki z napisami a jeśli tak to w jakim formacie? Mam nadzieję że tworzenie hardsubów nie jest konieczne
bartekc00 zwykłe avi-ki 700MB oglądam sobie w rock player bez najmniejszych zamuleń. Napisy odczytuje w formacie .srt, bez polskich znaków.
leonxo Dziękuje za odpowiedź. Brak polskich znaków nie stanowi dla mnie problemu ale z ciekawości zapytam czy występujące polskie znaki w napisach zostają odczytane przez program jako różne "krzaczki"?