Minuello Speedzioch jak zamontujesz układ w ktorym moje hero bedzie prać i prasowac oraz wyprowadzac psy na spacer dam ci 100 :DDD pindzio HERO ma taki sam procek co G1 wiec nie wyciszniesz z niego nie wiadomo co ale proboj
Bo-s Gdzieś ktoś testował coś koło 800 MHz, zobacz tutaj - http://www.greenecomputing.com/apps/linpack/linpack-by-device/ 787 MHz. Aczkolwiek powyżej 750 MHz polecą już tylko niektóre, mniej niż co 2.
oldfield Ja mam w setcpu jakoś 728 i smiga. Przy 740 resetowal się. Wysłano z mojego HTC Hero przy użyciu Tapatalk
wojtek5 a jakim programem można podkręcić więcej niż 710? Wszystko zależy od kernela. Pod androidem 1.5 z dogranym kernelem lightspeed można do 768. Tak samo jak w ROM'ie Kimera opartym na Andku 1.5
Bo-s Kimera na 2.1 również ma kernel z opcją 768 MHz, z tym, że jest ona zaraz po 710 MHz i nie ma nic pomiędzy 🙁 Pisałem posta w tej sprawie, być może autor Kimery coś pokombinuje.
pindzio ja również mam setcpu ale u mnie najwyższa wartość jaką mogę ustwic to 710 więcej suwaka do przeciągnięcia nie ma.Ps. mam rom RoboMIXv0.5.1 To jaki kernel wrzucić żeby podrzucić więcej niż 710
bruno63 a tak właściwie po co Ci to podkręcenie takie mocne? żeby bateria szybciej siadała czy żebyś miał szacun przez chłopakami jak możesz sobie podkręcić procka w fonie?
chosen_one żeby bateria szybciej siadała Ja mam teraz na 710 i nie zauważam tego aby bateria szybko schodziła. Off mam na 480. Bardzo fajne wyniki w benchmarkach są na cyan 6.0 z podkręconym prockiem.
oldfield Cytat: Napisał bruno63 żeby bateria szybciej siadała Ja mam teraz na 710 i nie zauważam tego aby bateria szybko schodziła. Off mam na 480. Bardzo fajne wyniki w benchmarkach są na cyan 6.0 z podkręconym prockiem. Dokładnie. Ja mam 728 i bateria trzyma tak samo, wydajność natomiast jest dużo większa. Na romy z 2.1 nie ma kerneli do podkręcania wyżej niż 710MHz. Nieprawda. Ja mam rom 2.1 oparty o oficjalny update i mam opcje do bodajże 748MHz.
pindzio nie pytajcie po co mi taki kernel,po prostu chce podkręcić więcej niż 710 i tyle, to mój dil,w każdym dziale niemal jest nawijka ze na temat odp mają być ale patrze ze moderatorzy coś słabo działają